Amikor a férfi miatt nem jön a baba - tippek férfiaknak a sikeres fogantatás érdekében

Forrás: Thinkstock -
anyaság szex spermium meddőség babavárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A statisztikák szerint folyamatosan nő azoknak a száma, akik hiába próbálkoznak és várnak a babára akár évekig is, a sikeres fogantatás mégsem akar összejönni. A párok nagyjából 15-20 százalékát érinti ez a nehézség, számos esetben pedig nem a nőn múlik az anyává válás – a meddőségi problémák közel harmadának hátterében a férfiak állnak.

Az amerikai McGill Egyetem 2013-ban publikált kutatása szerint a fogantatás sikerességében, illetve a magzat egészséges fejlődésében nemcsak az anya, hanem bizony az apa étrendje és életmódja is fontos szerepet játszik. A férfimeddőség hátterében gyakran banális okok húzódhatnak. Ha a pár mindkét tagja makkegészséges, érdemes a jövendőbeli apuka életmódját is górcső alá venni.

Forrás: Thinkstock

Le a kilókkal!

A túlsúly csökkenti a tesztoszteron hormon termelését, így ha párodon van egy kis súlyfelesleg, a sikeres fogantatás érdekében érdemes diétára fognod.

Méhpempő: természetes remény meddő pároknak

Ha nehezen jön össze a baba, a mesterséges megtermékenyítés mellett a siker reményében sokféle természetes szert is szívesen kipróbálnak a párok. Itt bővebben is olvashatsz a témáról.

Nyomja el a cigit!

A dohányosoknak átlagosan 13-17 százalékkal kevesebb a spermájuk, ráadásul ennek a kevesebb hímivarsejtnek a minősége is rosszabb. Ha babát szeretnétek, az apuka tegye le a cigarettát!

Ünneplés majd a tejfakasztón!

A túlzásba vitt alkoholfogyasztás ugyancsak csökkenti a hímivarsejtek mennyiségét, a hétvégi duhajkodást érdemes hát kicsit szüneteltetni. A betervezett amszterdami körutazást is halasszátok inkább későbbre, ugyanis a marihuánafogyasztás is rontja a spermiumok minőségét és mennyiségét.

Sportolni, mértékkel!

Bár a sportolás fokozza a tesztoszterontermelést, figyelni kell a mértékre. A túlzásba vitt mozgás ugyanis pont ellenkező hatást válthat ki! Ha sportra fogod a párod, arra is ügyelj, hogy lehetőleg ne a bringázást válasszátok, hiszen a kétkerekezés ugyancsak csökkenti a hímivarsejtszámot.

A csúcsminőségű sperma titka

A legjobb minőségű spermát általában a minden második, illetve harmadik napi ejakuláció eredményezi, legcélszerűbb hát, ha a babagyártás aktív időszakában kétnaponta szeretkezel pároddal. A minél hosszabb és izgatóbb előjáték pedig nem csak a szex minőségét fogja felpezsdíteni – a fokozottabb nemi vágy több spermát is eredményez.

Megdöbbentő! Nemet váltott az ötéves gyermek - kislányból kisfiú lett http://www.life.hu/csalad/20150424-egy-oteves-amerikai-kislany-sajat-akaratabol-valtott-nemet-es-lett-kisfiu.htmlJacob, az ötéves kisfiú annak idején Miának született, egy Massachusetts-ben élő család három lánya közül másodikként. A kislány meghökkentő története három éves korában kezdődött, amikor is bejelentette a családjának, hogy nemet szeretne váltani: ő valójában kisfiúnak érzi magát. Család--Hol késik a királyi bébi? Veszélyben van Katalin hercegné második babája?http://www.life.hu/csalad/20150427-katalin-hercegne-es-vilmos-herceg-masodik-gyermeke-nem-szuletett-meg-a-kiirt-idoben.htmlKatalin hercegné és Vilmos herceg második babáját eddig április 25-ére, azaz múlt szombatra várták - a legkisebb royal baby-ről viszont mind ez idáig semmi hír. Katalin hercegné túlhordja második gyermekét? Vagy az eddig hivatalosnak gondolt időpont volt téves?Család--Az állatok csodálatos hatása - lovakkal gyógyulnak a sérült gyermekekhttp://www.life.hu/csalad/20150422-a-hazai-lovasterapias-kezelesek-agairol-es-eredmenyeirol-beszel-bozori-gabriella.htmlGyógyító és igaz barát – egy ló közelsége csodálatos hatással lehet a sérült gyermekekre. A lovaglás segítségével gyorsabb, eredményesebb gyógyulás, képességfejlődés, és rehabilitáció érhető el. A lovasterápiás kezelések széleskörű alkalmazásáról Bozori Gabriellával, a fóti Lovasterápiás Központ vezetőjével beszélgettünk.Család--Töltsd a hétvégét Vuk és Karak társaságában - íme, Budapest legmenőbb játszóterei!http://www.life.hu/csalad/20150424-budapest-legmodernebb-es-legmenobb-jatszotereinek-a-listaja.htmlHasználd ki a jó időt, fáraszd le a gyerkőcöt Budapest egyik jól felszerelt játszóterén! Szerencsére ma már nem kell sokat keresgélni, a főváros szinte minden pontján elég jó a felhozatal. Mutatjuk a Life.hu top 5 listáját.CsaládVeszedelem a homokozóban – ezek a betegségek fenyegetik a csemetéket tavasszalhttp://www.life.hu/csalad/20150423-a-3-leggyakoribb-tavaszi-betegseg-a-gyerekek-koreben.htmlA tavaszi időjárás napról napra kegyesebb hozzánk, ennek pedig legjobban talán a gyerkőcök tudnak örülni. Végre kiszabadulhatnak a négy fal közül, irány a természet! Ám ez az évszak igen szeszélyes, a jó időben sem tudhatod teljes biztonságban csemetédet. Az alábbi betegségek főleg tavasszal keserítik meg az anyukák és apróságok életét.Család--Nők és a tájékozódás. Valóban két külön fogalom?http://www.life.hu/csalad/20150410-a-nok-agyanak-terbeli-tajekozodasi-keszsege-rosszabb-es-a-ferfiakenal.html„Ha egy férfi és egy nő egy időben leugrik egy felhőkarcoló tetejéről, melyik ér le előbb? A férfi. Miért? Mert a nő eltéved útközben." Ahogy ez a morbid vicc is mutatja, a nők tájékozódási képességének igen rossz híre van... Főleg a férfiak körében. Aljas rágalom vagy tudományosan bizonyított tény? Utánajártunk!CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.