A brit királyi család fekete báránya egy nemrég adott interjúban elárulta, mennyire szeretne már megállapodni.

Saját családra vágyik Harry herceg. Vilmos herceg öccse, akinek nemrég született meg unokahúga, Sarolta hercegnő. Harry a Sky Newsnak adott interjúban árulta el, mennyire szeretne maga mellé valakit, akivel „osztozhat" a hercegi szerep miatt ránehezedő nyomásban – ám mint kiderült, nem csupán ezért.

Forrás: AFP/Paul Ellis

„Eljön majd egyszer az az idő, amikor úgy gondolod, ideje megállapodni. Bárhogyan is történik, nem hiszem, hogy ezeket a dolgokat ki lehet kényszeríteni" – kezdte a 30 éves brit herceg, akinek úgy tűnik, meghozta a kedvét a családalapításhoz a nála két évvel idősebb bátyja, Vilmos herceg.

„Természetesen már most nagyon szeretnék gyerekeket, de ennek van egy menete" – magyarázta Harry, aki hozzátette: szívesen venné, ha valakivel osztozhatna királyi kötelességein, beleértve az utazásokat és más rendezvényeket, amelyeken egyelőre egyedül vesz részt. „Nagyszerű volna, ha lenne mellettem valaki, akivel osztozni lehetne a nyomáson, de majd eljön ez az idő, és akkor ami megtörténik, megtörténik" – zárta le a dolgot Harry, aki még mindig az egyik legjobb partinak számít Angliában. A brit trón ötödik várományosának eddig nem alakult túl rózsásan a magánélete: a herceg és Cressida Bonas tavaly vetettek véget két évig tartó románcuknak, és hiába röppentek fel a hírek nemrég, miszerint Harry felmelegítette a szerelmüket exével, Chelsy Davyvel, a jelek szerint semmi alapja nem volt a pletykának.