vásárlás szoba szőnyeg otthon stílus lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szőnyeg a szobánk egyik leghangsúlyosabb textilje, segítségével otthonunkban meleg, családias légkört tudunk teremteni - már ha nem baltázzuk el a szőnyegválasztást! Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az aranyszabályokat, amikre a tökéletes "talpalávaló" kiválasztásakor érdemes odafigyelned.

A méret a lényeg

Ha fukarkodsz a mérettel, a szobád látja a kárát: a túl kicsi szőnyeg ugyanis a teret is beszűkíti. A szőnyegnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a kanapé, a fotelek, a dohányzó asztal mind ráférjen, de legalább a bútorok első lábai alatt szőnyegnek kell lennie.

Forrás: www.novecarpet.com

Ne siesd el!

Mielőtt megvásárolod álmaid szőnyegét, válaszd ki a helyiségbe szánt bútorokat. Ne a kanapét vedd a szőnyeghez, hanem a szőnyeget a már meglévő bútorokhoz.

Jól tervezd meg!

Mindig pontosan mérd le a helyiséget, ahova a szőnyeget szánod, ne hagyatkozz a szemmértékre! A boltokban lógva a legtöbb szőnyeg hatalmasnak látszik, otthon viszont azonnal kiderül, hogy csak optikai csalódás az egész.

Forrás: Thinkstock

Maradj stílusban!

Skandináv, vintage vagy esetleg mediterrán stílusban rendeznéd be a nappalidat? Akkor bizony a szőnyegnek is passzolnia kell a képbe! Szőnyegednek illenie kell a te életstílusodhoz, no meg a szoba stílusához is.

Színkavalkád

Nemcsak stílusban kell passzolnia, jó, ha a szoba berendezései színben is harmonizálnak egymással. Döntsd el, hogy szőnyeged csak egy semleges háttér lesz, vagy domináns eleme a helyiségnek - e szerint válassz a semleges és a feltűnő színek között.

Forrás: Thinkstock

Az anyagiak

A textúra kiválasztásánál gondold végig, milyen helyiségbe szánod a szőnyeget. Az étkezőbe például érdemes rövidebb szálú, könnyebben rendben tartható szőnyeg választanod, míg a nappaliba bátran választhatsz mélyen süppedős darabokat.

Ilyenek a világ legapróbb és leghatalmasabb otthonai - Elképesztő fotókhttp://www.life.hu/otthon/20150908-hatalmas-alapteruletu-hazak-a-vilag-korul.htmlXXL-es hamburger mellé XXL-es üdítőt isznak az XXL-es emberek, akik XXL-es házakban laknak. Az amerikaiakra mindig is jellemző volt a megalománia - és ez a "nagyra vágyásuk" nem csak abban mutatkozik meg, hogy az Amerikai Egyesült Államok világcsúcstartó a népesség túlsúlyos tagjai tekintetében, hanem abban is, hogy bármit is építenek, mindenből a legnagyobbat szeretnék. OtthonOrigoÍme, 2016 tavaszának színei - Használd őket bátran egész évben!http://www.life.hu/otthon/20150918-a-pantone-intezet-2016-tavaszanak-szinei-igy-hasznald-a-lakberendezesben.htmlA Pantone Intézet a New York-i divathéten bemutatott kollekciók alapján már ki is adta az első előrejelzését a jövő év tavaszának színeire vonatkozólag. Vibráló, vidám, különleges árnyalatokat választottak ki, amikre kár lenne még fél évet várni... Mutatjuk, hogyan használhatod őket már most is az otthonodban! OtthonOrigoBábeli zűrzavar a lakberendezésben - Az eklektikus stílushttp://www.life.hu/otthon/20150915-eklektikus-lakberendezesi-stilus-jellemzoi.htmlJó ízléssel vagy megáldva, imádod a különböző korokat és lakberendezési irányzatokat, és otthonodba, ha lehetne, az összeset egyszerre sűrítenéd be? Akkor az eklektika a te stílusod!OtthonOrigoKöltöztesd be Marilyn Monroe-t az otthonodba http://www.life.hu/otthon/20150818-a-pop-art-lakberendezesi-stilus-enterior.htmlValami merész, egyedi, meghökkentő dizájnt szeretnél kialakítani otthonodban? Akkor itt az ideje, hogy közelebbről megismerkedj a pop-art lakberendezési stílussal.OtthonOrigoLegszívesebben a sztárok szomszédságában élnéd le az életed? Költözz ide!http://www.life.hu/otthon/20150901-szomszedsagok-es-konyekek-amerikaban-amelyek-felkapottak-a-sztarok-koreben.htmlA híres emberek szívesen élnek hasonszőrű híres emberek társaságában, ennek eredménye, hogy vannak olyan környékek, ahol az egy négyzetméterre jutó celebek száma meglehetősen magas. Az alábbiakban összegyűjtöttük a sztárok által legkedveltebb szomszédságokat - ha Amerikában jársz, ezeken a helyeken nagy valószínűséggel botolhatsz bele Heidi Klumba vagy Matthew McConaughey-be.Otthon--Ezerarcú krizantémhttp://www.life.hu/otthon/20150916-balkongaz-blog-az-ezerarcu-krizantem.htmlRossz hír: menthetetlenül beköszönt az ősz, lassan az első jeleit bizony fel lehet fedezni. Rövidülnek a nappalok, tehát hamarabb jön a gyerek haza a játszóról, jobb filmeket adnak a tv-ben (amiket persze nem tudsz megnézni, mert dolgozol, vagy mivel esik, a gyerek ki se ment a játszóra, így esélyed sem volt), meg kell venni már tényleg azokat a rohadmányos tanszereket is... Sőt, bimbós a krizantém, az első korai virágai ki is nyíltak.OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.