Skandináv kalandozások - Inspiráció az Észak szerelmeseinek

Forrás: furnishideas.com, for-interieur.fr -
enteriőr inspiráció otthon stílus lakberendezés Skandináv lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tágas, modern, fehér terek – a skandináv lakberendezési stílusról a legtöbb embernek elsőre ezek a jelzők jutnak eszébe. Ez részben igaz is, hiszen ez a stílus lényegében az egyszerűségről és természetességről szól, ha azonban közelebbről is megismerkedsz a skandináv lakberendezéssel, rájössz majd, mennyi kreatív lehetőséget rejt még magában. 
Forrás: furnishideas.com, for-interieur.fr

A skandináv stílust tükröző bútorok még egyszerűségük ellenére sem tartoznak a legolcsóbbak közé, de nem kell megijedned, vannak olyan trükkök, amik segítségével – nagyobb költekezés nélkül is – északi hangulatot alakíthatsz ki az otthonodban.

Valami régi, valami új - Bújtasd otthonodat vintage köntösbe

Vonzódsz a régiségekhez, és a véredben van a DIY-hajlam? Akkor lakberendezési kalandozásunk következő állomását imádni fogod! Megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz otthonodban vintage hangulatot!

  • Mivel a skandináv országokban a napsütéses órák száma igen alacsony, nagy ablakokkal és világos színekkel próbálják kompenzálni a kinti sötétséget.
  • A bútorok egyszerűek, és csak annyi van belőlük, amennyire feltétlenül szükség van. Így lesznek a skandináv lakások tágasak és szellősek.
  • A világos, semleges színű falak remekül mutatnak a fa bútorokkal, kiegészítőkkel, tudják ezt jól a skandinávok – ez a hagyományos skandináv enteriőr alapja. A fát alapanyagként bútorokon, dísztárgyakon és burkolatként egyaránt hasznosítják.
  • A meleg hatású anyagok, mint például a gyapjú és pamut használatával könnyedén tudnak egy lakásból valódi otthont varázsolni.
  • A fehér vagy világos falakat és az egyszerű, letisztult bútorokat szívesen dobják fel puha, mintás textíliákkal, színes kiegészítőkkel és zöld növényekkel.
  • A skandináv lakások jellegzetes kiegészítője a meghitt melegséget árasztó kandalló vagy kályha és a természetességet sugárzó, ízlésesen elrendezett farakás.

Még több részletre vagy kíváncsi a skandináv lakberendezéssel kapcsolatban? Lapozd végig galériánkat!

/1509/Skand2015910184220Sztárok, akik tiniként vásárolták meg első luxusotthonukathttp://www.life.hu/otthon/20150904-sztarok-akik-tizenevesen-vasaroltak-luxusotthont.htmlMíg kis hazánkban egy átlagos tininek a tanulás-bulizás-randizás kombó körül forognak általában a gondolatai, addig a hollywoodi celebgyerekek luxusotthonok böngészésével és adásvételi szerződések tanulmányozásával töltik drága idejüket. Jöjjenek a tinisztárok, akik tizenévesen lettek lakástulajdonosok.OtthonAFPTúlvilági hotelek - Amikor a vendégek életét kísértetek keserítik meghttp://www.life.hu/otthon/20150907-kisertetjarta-hotelek-a-vilag-korul.htmlTragikus sorsok, rejtélyes halálesetek, nyughatatlan lelkek. Ha eddig azt gondoltad, hogy kísértethistóriák csak filmekben vagy a könyvekben léteznek, akkor az alábbi történeteket olvasva garantáltan borsódzik majd a hátad. Az alábbi hotelek - luxus szolgáltatásaik mellett - hátborzongató titkaikkal is vonzzák a turistákat, falaik között túlvilágról érkező alakok rémisztgetik a pihenésre vágyókat. Otthon--Ezeket semmiképpen ne vidd magaddal költözéskorhttp://www.life.hu/otthon/20150903-koltozeskor-milyen-holmikat-ne-vigyel-magaddal.htmlMegkötöttétek az adásvételit, kezedben a kulcs, kitűzve a költözködés napja. Mielőtt azonban elkezdenéd bezsákolni az egész eddigi életedet, érdemes jól átgondolnod és mérlegelned, mire lesz valóban szükséged új otthonodban.OtthonThinkstockŐszi színpaletta - Árnyalatok, amelyek a te otthonodba is derűs hangulatot teremtenekhttp://www.life.hu/otthon/20150903-oszi-szinek-a-lakberendezesben.htmlValamilyen oknál fogva a legtöbben az őszt a sötét, szomorkás színekkel azonosítják. Bár tény, hogy az őszi hónapokban korábban nyugszik le a nap, és hogy az arany-, vörös, barna színekben pompázó falevelek is melankolikusabb, és talán kissé komorabb hangulatot árasztanak, de ennek a szomorkás hangulatnak egyáltalán nem kell otthonodba is beszivárognia!Otthon--Fogadjunk, hogy ezt az 5 dolgot te sem szoktad takarítanihttp://www.life.hu/otthon/20150819-5-dolog-a-haztartasban-amit-elfelejtenek-megtisztitani.htmlTedd a szívedre a kezed: ugye a te lakásodban is vannak olyan rejtett, vagy kevésbé rejtett dolgok, amikről nagytakarítás közben egyszerűen elfeledkezel, vagy úgy gondolod, nem szorulnak takarításra. Pedig attól, hogy valami nem tűnik koszosnak, még hemzseghetnek rajta a bacik! Íme, az 5 leggyakrabban elfeledett dolog. Otthon--Sztárok, akik imádják a különleges lakberendezési megoldásokathttp://www.life.hu/otthon/20150818-sztarok-akik-imadjak-a-kulonleges-lakberendezesi-megoldasokat-es-enterioroket.htmlFoglalkozása: világsztár. Hobbija: lakberendezés. Íme öt híresség, akik odavannak a különleges enteriőrökért, és akik imádják saját kezűleg csinosítgatni az otthonukat. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.