Nagyon félreértették rajongói a sztárt, így hatalmas vita kerekedett Soma egyik posztjából. A követői azon vitatkoztak össze, hogy többen úgy vélik, Mamagésa a túlsúly mellett kampányol. 

Soma a Facebook-oldalán adott hangot véleményének, miszerint nagyon fontos, hogy el tudjuk fogadni magunkat. Ne érezzük úgy, hogy soha nem vagyunk elég jók. A rajongói közül sokan teljesen félreértették a sorait, és nekitámadtak.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Öregszem, és kövér vagyok. Ezt akár én is mondhatnám, de nem én mondom, mivel én elfogadtam magam, és nincs bajom se a korommal, se a külsőmmel. Ez az a mondat, amit elképesztően sokszor hallottam 30-40-es nőktől. Ez most onnan jutott eszembe, mert tegnapelőtt meglátogattam egy 65 éves barátnőmet, aki azt mondta, hogy a 30-40-es éveimben folyton azt mondogattam, hogy »Öregszem, és kövér vagyok«, és csak most látom, hogy milyen csinos és fiatal voltam. És hülye, hogy ezt nem láttam” - írta Soma,  majd azt is elmondta, hogy ez nagyon tipikus hiba. Hozzátette, a szépségipar hatalmas üzlet, aminek sokan bedőlnek, de nem szabad.  

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

 „Ne dőljetek be az örök fiatalság és a műnők idealizálásának és illúziójának! Az a sok nyomorult műnő, akinek egy idő után a sok fabrikálás és machinálás után már esélye se lesz arra, hogy kiderítse, hogy ő maga kicsoda, (szegénykék, együtt érzek velük, borzalmas lesz nekik öregedni...) semmivel nem boldogabb, a párkapcsolatában (már ha van) nem sikeresebb és harmonikusabb, mint a hús-vér, valódi nők. Sőt! Szánalmas élet az, ahol állandóan a külsőségekre kell figyelni, és szinte soha nem lehet az ember »elég jó«.Pedig elég jók vagyunk. Épp elég jók. Ráadásul mindannyiunkból csak ez az egy van, úgyhogy még csak hasonlítgatni se érdemes” - írta a Mamagésa, ám rajongói közül sokan elkezdték támadni őt, mert az hitték, a túlsúlyt dicsőíti. 

Forrás: Facebook/Soma Mamagésa

„Kedves Soma, igen, fogadjuk el magunkat, és valóban nem a külső számít!!! DE: kérlek, arról is írj, hogy ma világjárványméretű az elhízás, hogy a zsírszövet milyen káros aktív hormontermelő szerv, és hogy az elhízás milyen népbetegségekről tehet” - írta egyikük, amit rengeteg hasonló komment követett.  
„Ez az, zabáljunk mértéktelenül, már kezünkön a gyűrű, lehet elhízni. mint a disznó”  - írta egy másik hozzászóló, Soma pedig nem győzött magyarázkodni. „Szó sincs arról, hogy a túlsúlyt dicsőíteném, nyilvánvaló, hogy az elhízás, kóros túlsúly nem csupán nem vonzó, hanem egészségtelen is. Én arról beszélek, amikor teljesen normális, átlagos, valódi hús-vér nők elrontják az életüket azzal, hogy a világsztárokhoz és agyonretusált, festett, éheztetett modellekhez hasonlítják magukat” - próbálta tisztázni Soma.