szempilla szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csábítás első legfontosabb „kelléke” az igéző tekintet, így érdemes tudni, hogyan kell igazán csodálatossá varázsolni a pilláidat. Fogadd meg Larion Oscar tanácsait! 
  • Mielőtt sminkelnél, alaposan távolítsd el a szennyeződéseket a pilládról. A sminkelés során szemmel alig észrevehető, mikroméretű porok ragadhatnak a pillákba, ezért mielőtt kifestenéd, egy spirálos kefével fésüld ki a pilláidat. Ezzel megakadályozod, hogy a tégelybe kerüljenek ezek a porok, amiktől minőségi károsodás léphet fel, és a festékanyag becsomósodásához vezethet. Ráadásul a szempillaspirál is csak a tiszta pillákon marad meg szépen.
Forrás: Thinkstock
  • Soha ne fess rá még egy réteget, ha másnapos a festék rajta, mert óhatatlanul túl sok festék kerül rá, és elkerülhetetlen a csomós, póklábszerű kinézet. Ezt a legkönnyebb úgy elkerülni, hogy este mindig lemosod a szempilládat. Egyébként sem tesz jót neki, ha alvás közben is rajta van a festék.
  • Hetente egyszer érdemes ricinusolajjal bekenni a tiszta pillákat, mert dúsabbak, erősebbek és ellenállóbbak lesznek tőle.
  • A szempillaspirálok felbontás után napi használat mellett 2-3 hónapig tarthatók el, ha körültekintően használod őket.
  • A tökéletes szempilla titka a szempilla-göndörítő. Ha csábos pillákat szeretnél, ezt az eszközt érdemes kipróbálnod. Fontos, hogy előtte viszont puhítsd meg a pilláidat egy áttetsző, ápoló szempillabalzsammal, és ezután használd a szempilla-göndörítőt. Bámulatosan nyitja a tekintetet, és sokban elősegíti a festést és a hőn áhított íveltebb hatást.
Forrás: Thinkstock
  • Vékony szempillákhoz dúsító szempillaspirált válassz. Nagyon látványos eredmény érhető el a kétfázisú szempillaspirálokkal. Az első réteg egy fehéres színű, tápláló, szempillaépítő balzsam, ezt jó gazdagon, akár kétszer is vidd fel a pilláidra, majd a második lépésként a fekete felével menj át a pilláidon. A speciális keféje elfedi az első réteget, és dúsítja a pilláidat, igen látványosan.
  • Vékony és pici szempilláknál gyakran két különböző szempillaspirált használok. Először egy dúsító szempillaspirált teszek fel, majd egy hosszabbító szempillaspirállal íveltebbé varázsolom, és tök jól működik.
  • Ha veled is előfordult, hogy napközben a szempillaspirál darabokban lepotyogott, akkor érdemes körültekintően megválasztani a szempillaspirált. Érdemes vízállót választani, vagy a meglévőt stabilizálni úgy, hogy felteszed a spirált, hagyod megszáradni a festéket, és a tökéletes száradás után áthúzod a pilláidat egy áttetsző szempillabalzsammal.
Forrás: Thinkstock
  • Neked is felkenődik? Amikor kifested a felső pilláidat, és az alsókat festenéd, a felső összekeni a szemhéjadat? Ebben az esetben fordítsd meg a sorrendet, először fesd ki az alsókat, és utána a felső pilláidat. Vagy használj legyezőt, pillanatok alatt megszárítja a festéket a pilláidon, így elkerülheted az elkenődést.
  • Minden esetben törekedj az egészséges kinézetű, természetes hatásra. Fantasztikus a választék az innovatív szempillaspirálok terén – ilyenek a műanyag tüskés szempillaspirálok. De a legfontosabb, hogy a meglévő szempillád minőségét vedd figyelembe, és ahhoz válassz szempillaspirált.
Hollywoodi sztárok, akik az egy szál melltartót is bevállalták a vörös szőnyegenhttp://www.life.hu/trend/20161021-sztarok-egy-szal-melltartoban-a-voros-szonyegen-es-az-utcakon.htmlHollywoodban minden a feltűnésről szól. Nem is csoda, hogy kedvenc celebjeink is elvetik néha a sulykot: itt van például a melltartó nem fehérneműként, hanem ruhadarabként való viselése, ami meglepő látványt nyújt a vörös szőnyegen és az utcákon is. Trend--Szuper sminkcuccok őszre! Ezeket szerezd be!http://www.life.hu/trend/20161021-szuper-sminkcuccok-oszre.htmlMég nem cserélted le a nyári palettáidat, és a körömlakkjaid is neonszínben pompáznak? Ideje beszerezni az őszi kollekció darabjait! Trend--Mi a közös Palvin Barbiban és Ferenc pápában? Instagram-sztárok, akikért megőrülnek a magyarok!http://www.life.hu/trend/20161020-magyar-instagram-korkep-a-modellek-es-a-divatbloggerek-vezetnek.htmlNaponta 80 millió poszt, 3,5 milliárd like, regisztrált a pápa, és megjelentek az egy nap alatt eltűnő tartalmak – sűrű év áll az Instagram mögött. A második alkalommal elkészített Magyar Instagram Körképből kiderül, hogy többet kukkolunk, ezzel szemben kevesebbet adunk magunkból, és leginkább modell- és bloggerlányokat követünk. Az Instán kívül aktívan használt közösségi platformok győztese a Snapchat. Trend--Meryl Streep ekkora csalódást még soha nem okozott - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20161021-heti-stilusmustra-szerepel-benne-tilda-swinton-meryl-streep-leonardo-dicaprio.htmlEgy csodálatos estélyi ruha, öltönyös pasik, és egy elképesztően nagy csalódás - mutatjuk is a hét vörös szőnyeges eseményeinek legfontosabb pillanatait!TrendAFPUnderground és glossy glamour – Sminktrendek egyenesen Párizsbólhttp://www.life.hu/trend/20161020-sminktrendek-a-parizsi-divathetrol-larion-oscartol.htmlMinden eddigi várakozást felülmúlt a párizsi divathét. Nemcsak a kollekciók pazar látványa, hanem az igencsak látványosra sikeredett sminkek is elgondolkoztatóak... Merre megy a divat? Előre vagy hátra? A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek stílusjegyeinek összeolvadásával mégiscsak van új a nap alatt, mert most egyszerre lesz jelen az underground és a glossy glamour. Az újragondolt divat sokkal inkább az egyedi megjelenés különleges kiegészítőjeként tekint ma már a sminkre, felrúgva minden szabályt. TrendAFPMelyik hollywoodi sztárnak van a legdögösebb lába? Szavazz!http://www.life.hu/trend/20161018-melyiki-sztarnak-van-a-legdogosebb-laba-szavazz.htmlHollywoodban mindenki a hosszú fiatalságra, a fittségre, a szépségre törekszik. Nem véletlen, hogy a sportos, nőies sztárok elképesztően formás lábaikat olyan sokszor megvillantják a vörös szőnyegen! Neked ki a kedvenced? TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.