Medveczky Ilona az idei Story-gálára minden eddiginél merészebb ruhát választott, de mint kiderült, eredetileg nem ezt a súlyos, függönyszerű darabot viselte volna a rangos eseményen.

A függönyszerű kreáció szinte semmit sem takart a 76 éves díva testéből, egyértelmű, hogy mindenki erről beszélt az esten. A művésznő a Life.hu-nak elárulta, hogy a ruha már 45 éves, 35 kiló, és valamikor még táncolt is benne Antal Imrével. Medveczky Ilona azonban nem ebben az estélyiben készült a Story-gálára. Korábban több lap is bemutatta Medveczky lehetséges választását, egy egyedi tervezésű, királykék csipkeruhát. A különleges estélyit Pomozi Péter, a Pèpo márka tulajdonosa és tervezője kreálta a művésznőnek direkt a jeles alkalomra.

Medveczky Ilona ezt a ruhát viselte(balra), Pomozi Péter darabja helyett(jobbra)Forrás: Polyák Attila/Origo

A divattervező a Facebookon árulta el, hogy Ilona miért nem ezt a darabot húzta fel a 2017-es Story-gálára:

"Nos, nem. Ilona nem az én ruhámban ment a gálára, mert "nem érezte eléggé méltónak" a ruhát hozzá. Az álló nyak nem tetszett neki, sem a ruha színe. A fűző sem, mert szerinte bő volt, és szétnyomta a melleit, sőt, el is állt a mellétől. Az uszály pedig csak addig kellett volna, ameddig felvonul a lépcsőn (egyébként alkaron is lehet tartani). Mindenesetre az elkészült, kistircelt fűzőt nem lehet még jobban beszűkíteni, sem felhúzatni az ormát damillal a nyakába, hogy »ne álljon el a mellétől«, sem tépőzárt tenni a bélelt uszályra. A legtöbb sztár felveszi, amit a stylistja leakaszt, nemhogy egyedi, méretre készült ruhát kap. Ingyen. Rengeteg pénzembe került ez a projekt. Rengeteg időbe és egy szerelem véget érésébe. Nem fogom az alkotásomat megalázni holmi nevetséges megoldásokkal. ...ezt az áldozatot annak fényében sem hoztam meg, hogy idén én lettem volna az egyik kísérője a gálára. A méltatlan ruhával búcsúzom, ami a fotózás erejéig egyébként jó volt."

Pomozi Péter és Medveczky kapcsolata egyébként régebbre nyúlik vissza, a művésznő a 2016-os Story-gálán a tervező ruháját viselte:

Medveczky Ilona Pomozi Péter ruhájában a 2016-os Story-gálánForrás: Pomozi Péter