A megunhatatlan, ezerarcú fehér

otthon árnyalat Fehér szín lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is gondolná az ember, hogy a fehér színnek mennyi különböző árnyalata van, és hogy ezekkel a minimálisan eltérő tónusokkal milyen különféle hangulatokat lehet kifejezni. Jöjjön öt különböző fehér szín, amelyekkel más-más atmoszférát teremthetsz otthonodban.

Az alábbiakban nemzetközi dizájnerek véleményét idézzük majd egy-egy színárnyalattal kapcsolatban.

Porcelánfehér

„A porcelánfehérrel szinte nem lehet mellélőni, mindegy, hogy milyen lakberendezési stílusról legyen szó, szeretem használni. A hófehérrel szemben a porcelánfehérnek inkább melegebb, bézsszerű tónusa van, így azok is bátran használhatják, akik ódzkodnak, a vakító fehér ridegségétől” – mondja Eric Cohler dizájner.

Forrás: behr.com

Tiszta fehér

„Számomra olyan, mint egy jó barát. Ez az az árnyalat, amely minden napszakban, legyenek bármilyenek is a fényviszonyok, állandó és mutatós tud lenni. De délutánonként, ha éppen úgy süt be a nap a lakásba, ez a tónus szinte ragyog a falon” – mondja Brad Ford lakberendező.

Forrás: Thinkstock

Gyapjúfehér

„A gyapjúfehér az egyik leglágyabb árnyalata a fehér színnek, ami egy kicsit már a sárgába is hajlik. Egy gyapjúfehér fal tökéletes lehet olyan helyiségekbe, hol sok fabútor található. Én kifejezetten szeretem hálószobákban használni” – mondja Elizabeth Martin dizájner.

Forrás: Thinkstock

Gyöngyvirágfehér

„Több mint 20 éve találtam rá erre az árnyalatra, ami azóta is örök favorit nálam. Jól tud működni a világos, sok természetes fényt kapó szobákban, de azokban is, amelyekben több fényre lenne szükség” – mondja Alessandra Branca dizájner.

Forrás: Thinkstock

Papírfehér

„A papírfehér árnyalatot főleg konyhákban és fürdőszobákban szoktam használni. Ebben a színben tökéletes elegyet alkot a márványszürke és a hófehér” – Katie Ridder lakberendező.

Forrás: behr.com

Megjött a kedved ehhez a ragyogó színhez? Mutatunk még néhány káprázatos képet, amelyekből bátran inspirálódhatsz!

/1510/H_feh201510721584

Erre a lenyűgöző luxusotthonra unt rá Selena Gomezhttp://www.life.hu/otthon/20170224-selena-gomez-arulja-texasi-luxusotthonat.htmlA texasi származású énekesnő, Selena Gomez múlt évben vásárolta ezt a lenyűgöző kúriát Fort Worth-ben, Texasban, annak érekében, hogy minél több időt tudjon eltölteni családjával és otthoni barátaival. Tavaly a színésznő azt nyilatkozta, hogy első látásra beleszeretett az ingatlanhoz tartozó privát moziterembe, így nem is volt kérdés, hogy megveszi-e. A szerelemből azonban úgy tűnik nem lett hosszú távú kapcsolat, Gomez ugyanis éppen megpróbál túladni az otthonon. Otthon--Lakberendezési hibák, amik még a párkapcsolatodra is rossz hatással lehetnekhttp://www.life.hu/otthon/20170221-a-lakberendezes-is-hatassal-lehet-kapcsolatodra.htmlNem is gondolnád, de párkapcsolatodra bizony közös otthonotok is hatással van. A dekorációs, lakberendezési problémák sok apró vitát gerjeszthetnek közted és párod között, aminek hatására a meghitt közös zugotokból könnyen csatatér válhat. Kerüld el a vitákat egy kis előrelátással. A következőkben egy New York-i párkapcsolati szakértő tanácsait tolmácsoljuk. OtthonThinkstockOtthonod színei a hangulatodra is befolyással vannakhttp://www.life.hu/otthon/20170220-igy-befolyasolja-a-hangulatodat-az-otthonod-szine.htmlMi alapján választod ki az otthonodban megjelenő színeket? A személyes ízlésed a döntő, netán inkább az aktuális trendeket követed? Itt az ideje, hogy számításba vedd a különböző színek pszichológiai hatásait is – a következőkben ebben segítünk. OtthonThinkstockA férfi, aki berendezte Christian Grey dögös luxusotthonát http://www.life.hu/otthon/20170214-nelson-coates-a-sotet-otven-arnyalatanak-latvanytervezoje-mesel.htmlNéhány napja megérkezett végre A szürke ötven árnyalata című film folytatása, A sötét ötven árnyalata. Ez alkalomból a film látványtervezője, Nelson Coates osztott meg egy-két érdekes kulisszatitkot az amerikai Elle Decorral. Otthon--Less be Richard Gere romantikus panziójába!http://www.life.hu/otthon/20170217-richard-gere-panzioja-new-york-kulvarosaban.htmlNew Yorktól csupán egy órányira, Belford csendes városában található az a hangulatos kis vendéglő, aminek tulajdonosa nem más, mint a Micsoda nő sztárja, Richard Gere. OtthonOrigoMesebeli kastélyok a valóságbanhttp://www.life.hu/otthon/20170210-kulonleges-kastelyok-a-vilagban.htmlAz évszázadokkal ezelőtt épült kastélyoknak és váraknak olyan misztikus hangulatuk van, ami egyszerűen magával ragadja az embert. Építészeti remekművek, amelyek egy letűnt korba kalauzolnak bennünket. A következőkben öt igazán különleges kastélyt mutatunk be. OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.