életmódváltáséve2017 recept spenót frittata egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Villásreggelinek elsőszámú, de olyan kiadós és finom, hogy ebédre is elkészíthetitek ezt a csupa zöldséges frittatát. 

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 4 db közepes krumpli
  • 2 marék bébispenót
  • két ek vaj vagy kókuszolaj
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl tej
  • 1 tk mustármag
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított rozmaring
  • 1 csapott tk tengeri só
Finom és egészséges recept a spenótos frittata Forrás: Thinkstock

Elkészítése:

Először is melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Vegyél elő egy kerámia vagy öntöttvas serpenyőt, amiben hevítsd fel a vajat. Ebbe jöhet a zúzott fokhagyma és a mustármag. Amikor a mustármag elkezd pukkanni, mint a popcorn, add hozzá a vékonyra szeletelt krumplit és a zöldfűszereket. A krumplit pirítsd 5 percig, majd dobd rá a lilahagymát és hagyd újabb 5 percig összeérni az ízeket. A tojást verd fel, tedd hozzá a a tejet és a sót, és öntsd bele az edénybe. Hagyd, hogy a tojásos keverék elterüljön a krumplik között. Ezután tedd hozzá a spenótót, ha összekeverted, mehet át az egész a sütőbe. Süsd 10 percig, hogy aranybarna legyen a teteje. Pár perc hűlés után szeletelheted is.

Tojásos reggeli vegáknak és húsevőknek

A hétköznapokban örül az ember, ha egy gyors szendvicsre van reggelente ideje, hétvégén viszont jó lelassulni és villásreggelit tartani. Ehhez mutatunk most egy receptet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.