Villásreggelinek elsőszámú, de olyan kiadós és finom, hogy ebédre is elkészíthetitek ezt a csupa zöldséges frittatát. 

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 4 db közepes krumpli
  • 2 marék bébispenót
  • két ek vaj vagy kókuszolaj
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl tej
  • 1 tk mustármag
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított rozmaring
  • 1 csapott tk tengeri só
Finom és egészséges recept a spenótos frittataForrás: Thinkstock

Elkészítése:

Először is melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Vegyél elő egy kerámia vagy öntöttvas serpenyőt, amiben hevítsd fel a vajat. Ebbe jöhet a zúzott fokhagyma és a mustármag. Amikor a mustármag elkezd pukkanni, mint a popcorn, add hozzá a vékonyra szeletelt krumplit és a zöldfűszereket. A krumplit pirítsd 5 percig, majd dobd rá a lilahagymát és hagyd újabb 5 percig összeérni az ízeket. A tojást verd fel, tedd hozzá a a tejet és a sót, és öntsd bele az edénybe. Hagyd, hogy a tojásos keverék elterüljön a krumplik között. Ezután tedd hozzá a spenótót, ha összekeverted, mehet át az egész a sütőbe. Süsd 10 percig, hogy aranybarna legyen a teteje. Pár perc hűlés után szeletelheted is. 

Tojásos reggeli vegáknak és húsevőknek
A hétköznapokban örül az ember, ha egy gyors szendvicsre van reggelente ideje, hétvégén viszont jó lelassulni és villásreggelit tartani. Ehhez mutatunk most egy receptet!