Számos író számára a hálószoba nem csupán a pihenés tere volt. Sok esetben egyfajta dolgozószobaként is funkcionált. Ezek a kreatív terek, ahol sok korszakalkotó mű is született – ha csupán fejben is -, most lelepleződnek.

Az HomeAdvisor újraalkotta néhány nagy író hálószobáját, különleges tervrajz formájában.

1. Virginia Woolf  

Regényíró, novellista, kritikus és feminista. Olyan csodálatos könyveket köszönhetünk neki, mint a Mrs. Dalloway, vagy épp az Orlando. A 19. századi hálószobája tele volt könyvekkel, dísztárgyakkal, sőt még egy csap is helyet kapott benne.

Forrás: Homeadvisor

2. Ernest Hemingway 

Az irodalmi Nobel-díjas regényíró, novellista és újságíró, bár tragikus módon távozott az élők sorából, olyan klasszikus műveket hagyott hátra, mint Az öreg halász és a tenger, vagy a Búcsú a fegyverektől. Hálószobája minimalista stílusú, könnyed és szellős.

Forrás: Homeadvisor

3. Flannery O'Connor  

Az itthon sajnos kevésbé ismert amerikai írónő lupusban szenvedett, és gondolatait Prayer Journal (Imanapló) című könyvében meg is írta. Ez ugyan magyarul nem olvasható, ám a Minden összefut című kisregényét megtalálhatod az itthoni könyvesboltok polcain is. Miközben Flannery O'Connor édesanyja a tejtermelő gazdaságában dolgozott, addig lánya rengeteget írt. Hálószobája hangulatos, merész mintázattal és díszítéssel.

Forrás: Homeadvisor
8 dolog, amit azonnal dobj ki a hálószobádból!
A hálószoba egy szentély, a pihenésé és a nyugodt alvásé. Ezt azonban sok olyan dolog zavarhatja, melyre szinte már kötelező kellékként tekintünk. Lehet, hogy a reggeli fáradságnak pár apró lépéssel véget vethetsz. Ebben segítünk most.

 

 4. Henry David Thoreau  

Az amerikai író, filozófus egyesek szerint a legelső amerikai környezetvédő, valamint a polgári engedetlenség eszme megalapozója volt. Az apró hálószoba rusztikusságát a kandalló, a fabetétek és a kevés bútor adta.

Forrás: Homeadvisor

5. Victor Hugo  

Az ünnepelt francia író, a Nyomorultak szerzője, Victor Hugo hálószobájának fő színeit a piros és a vörös adták. Ezzel teremtve érzékeny hangulatot.

Forrás: Homeadvisor

6. Emily Dickinson  

A költőnő zárkózottan élt, a majd' 2000 verse közül csupán pár darab jelent meg életében. Hálószobája meglehetősen egyszerű volt, csak egy kis asztalra és természetes fényre volt szüksége ahhoz, hogy megírja verseit.

Forrás: Homeadvisor

7. Marcel Proust  

A francia író nevéhez köthető a 20. század egyik legjelentősebb műve, Az eltűnt idők nyomában című, hétkötetes regény. Kis hálószobájában nappal írt, éjjel pedig aludt. Rengetek tárolóegységgel, kényelmes fotellel maximalizálta a tér kihasználását.

Forrás: Homeadvisor

8. William Faulkner  

A Nobel-díjas amerikai író, a „déli irodalom” egyik legmeghatározóbb alakjainak egyike. Ismert művei közt szerepel A hang és a téboly, és a Míg fekszem kiterítve. Hálószobája inkább az írást, mintsem a pihenést szolgálta, egyszerűen volt berendezve.

Forrás: Homeadvisor