Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 3 dl görög joghurt
  • 2 g fokhagyma
  • 2 dkg mustár
  • paradicsompüré
  • 1 g kurkuma
  • frissen őrölt bors
  • 1 cs koriander
  • 20 dkg szeletelt trappista
  • 30 dkg kígyóuborka
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg póréhagyma
  • 3 g zúzott fokhagyma
  • 1 cs kapor
  • frissen őrölt bors
  • 3 dkg kristálycukor, vagy annak megfelelő édesítő
  • 3 cl borecet
Joghurtban sült csirkemell sajtchipsszelForrás: LifeTv

Elkészítése:

Joghurtban sült csirkemell

A görög joghurtot ízesítem fokhagymával, mustárral, sóval, paradicsompürével, őrölt korianderrel, és a színe miatt egy kis kurkumával. Ebbe a pácba teszem a csirkemelldarabokat. Optimális esetben hagyom állni a hűtőben egy napot. Serpenyőben kevés étolajban sütöm készre. A tálaláskor megszórom korianderrel.

Sajtchips

A vékonyra szeletelt trappista sajtot sütőpapíron forró sütőben ropogósra sütöm. Egy másik verzióban mikrohullámú sütőben készítem el.

Tejfölös uborkasaláta kaporral

Az kígyóuborkát legyalulom. A póréhagymát felkarikázom, megsózom és kinyomom. A tejfölbe belekeverem az édesítőt, a borsot, az ecetet és a zúzott fokhagymát is. Legvégül kerül bele az apróra vágott kapor. Ehhez az ízes öntethez keverem a kinyomott uborkát a póréhagyma-karikával.

Nézd meg a teljes adást!