A tökéletes szendvicskrém: így készül a fűszeres túró

Fotó: Nagy Bence -
recept zeller szendvics túró fűszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók

  • 450 g sovány tehéntúró
  • 100 g joghurt
  • 100 g zellerpüré
  • 4 g só
  • 1 g őrölt bors
  • 4 g friss bazsalikom
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 1 cl frissen csavart citromlé
  • 30 g paradicsompüré
Fűszeres túrókrém Fotó: Nagy Bence

Elkészítése

Zellerpüré:

A zellergumót felkockázom, és puhára párolom gőzben. Botmixerrel krémesítem ízesítés és sózás nélkül.

Túrókrém:

A túrót áttöröm. Joghurttal, és zellerkrémmel lazítom, egy kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítem.
Csepegtetek bele friss citrom levét, vágok bele petrezselyemzöldet és friss bazsalikomlevelet. A színe miatt kerül bele lilahagyma és kaliforniai paprika, és egy kevés paradicsompüré is.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.