Ezeknek a gyümölcsöknek van a legmagasabb cukortartalmuk

Forrás: Shutterstock -
füge mangó cseresznye cukortartalom szőlő licsi gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kíváncsi vagy, mely gyümölcsökben található a legtöbb cukor? Cikkünkben most eláruljuk!

Licsi

Bár Magyarországon kevésbé elterjedt, mégis sokan szeretik a mennyien finom licsit. Nem hiába érezzük annyira édesnek a gyümölcsöt, egy csészényi belőle nagyjából 29 gramm cukrot tartalmaz – írja a Woman's Health.

Füge

Persze több jótékony hatása van a füge fogyasztásának, elég ha magas kálium- és rosttartalmára gondolunk, érdemes tudni, hogy cukortartalma nagyon magas: egy érett gyümölcsben akár 10 grammnyi is lehet.

A fügének is magas a cukortartalma Forrás: Shutterstock

Mangó

A trópusi gyümölcsök egyik legfinomabbika a mangó, de érdemes vigyázni magas cukortartalmával: már egy csészényi gyümölcshúsban 23 gramm található.

Cseresznye

Bár nyár elején marékszámra tudjuk falni a cseresznyét, ebben is ajánlott mértéket tartani, ugyanis egy csészényi 19 gramm cukrot tartalmaz.

Szőlő

Hamarosan itt a szezonja a szőlőnek, de érdemes róla tudni, hogy sok cukrot tartalmaz: egy csészényi gyümölcsben 15 grammot találunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.