A halloween itthon is egyre népszerűbb, hiszen sokan szeretjük lakásunkat az épp aktuális ünnep szerint díszíteni. Október 31-e pedig kiváló alkalmat termet, hogy némi borzongással töltsük meg az egyébként békés és harmóniában lebegő otthonunkat. A következőkben igazán félelmetes lakásdekorációs ötletekkel fogsz találkozni, kérlek, ennek tudatában olvass tovább.

Forrás: Getty Images
Ne keverd a szezont a fazonnal!


Október 31-e a kelta kultúrában gyökerező ünnep. A druidák halálistenének, Crom Cruach kultuszához köthető. A samhain éjjele a démonok és ártó kísértetek elűzésének ünnepe volt, mely később, több behatás révén alakult át a ma ismert és az írek által Amerikában gyökeret eresztő ünneppé. A rómaiak ezen a napon ördögűzéseket végeztek, hogy otthonaikból kiűzzék az ártó szellemeket. A druidák úgy tartották, hogy a samhain napján – mely hitük szerint az óév utolsó napja volt – látogatnak vissza a gonosz kísértetek az élők világába. Olvasd tovább korábbi cikkünket, melyből kiderül, miről emlékezünk meg október végén és november elején.

Felejtsd el a mosolygós szellemeket, a kedvesen nevetgélő sütőtököket. Légy merész és vállald be az igazán haláli dekorációs elemeket.

Koponyákat és teljes csontvázakat elő!  

Az emberek többsége taszítónak tartja a csontvázakat, ezért fel sem merül bennük, hogy a lakásban díszként használják valamely részüket. Ám halloweenkor ezek a falak ledőlnek, és az undorból, félelemből, rossz ómenből, hirtelen édes rettegés válik. Tégy egy megskalpolt koponyát az asztalra, mint édességtartó, ragassz az ajtóra egy papír csontvázat, vegyél egy csontos kéz formájú gyertyatartót... stb. A lényeg, hogy ha eddig ódzkodtál is tőlük, október 31-én bátran beengedheted ezeket a furcsa energiákkal rendelkező tárgyakat a lakásodba.

Ha eddig ódzkodtál is tőlük, október 31-én bátran beengedheted ezeket a furcsa energiákkal rendelkező tárgyakat a lakásodbaForrás: Shutterstock

Pókok, szemgolyók és szörnyek  

Halloweenkor elengedhetetlenek a félelmetes lények és a gusztustalan emberi szervek, vagyis az ezekhez hasonló díszek és jelmezek. Egy gumiból készült, művérrel megspékelt farkasemberfej, kifejezetten jól mutat az étkezőasztalon, épp úgy, ahogy a vízben úszó szemgolyógyertyák is. Október utolsó napján engedd meg a pókoknak, hogy a plafonról lelógva hozzáérjenek a nyakadhoz, és tárd ki az ablakokat a rémek előtt. Hidd el, ezen az ünnepen nem tudsz elég morbid lenni, épp úgy, ahogy a dekoráció sem tud elég kísértetiesre sikeredni. Úgyhogy csak bátran!

1. Szőrös pók világító szemekkel - unnepekaruhaza.hu 4990 Ft, 2. Halloween függődísz -jelmezparty.hu 690 Ft, 3. Csontvázkéz gyertyatartó - boreger.hu 4650 Ft, 4. Csontváz vámpír függő - partydecor.hu 9990 Ft, 5. Világító szemű, beszélő boszorkány - minitoys.hu 16160 Ft, 6. Koponya tároló - crazyshop.hu 5990 FtForrás: Life.hu

Ha halloweenbulit rendeznél...

Játssz a színekkel és a fényekkel!  

Az állólámpára helyezz egy lila, zöld vagy kék kendőt, így sokkal sejtelmesebb lesz az egész szoba hangulata. A kanapét, foteleket takard le sima fehér lepedővel, de akár az aznap este használaton kívüli bútorokkal is teheted ugyanezt. Ettől minden épp olyanná válik, mint egy igazi kísértetjárta ház. A fentebb említett kiegészítőkkel és igazi parafalatkákkal már csak egy szörnyen jó jelmezre lesz szükséged ahhoz, hogy szuper házigazda légy.