A legtermékenyebb nőként ismert az ugandai Mariam Nabatanzi: 40 éves korára 44 gyermeket szült. 

Mariam Nabatanzi 40 éves ugandai nő azzal vált híressé, hogy elképesztően termékeny: 40 éves korára 44 gyermeket szült. A nőt 12 évesen adták férjhez egy nála 28 évvel idősebb, erőszakos férfihoz. Először 13 évesen szült ikreket, de nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor egyszerre nem egy gyermeknek adott életet. Élete során 18 évig volt terhes, ez idő alatt hatszor szült ikreket, négyszer hármas ikreket, és háromszor négyes ikreket, nyolcszor pedig sima terhessége volt.

Mariam Nabatanzi 40 éves korára 44 gyermeket szültForrás: Youtube


A 44 gyermeke közül ma már csak 38 van életben, akiknek többsége még mindig otthon lakik. Mariam egyedül neveli gyermekeit, de mindig sikerül elegendő ételt tennie az asztalra. A nő élete házassága előtt is tele volt megpróbáltatásokkal: azt állítja, mostohaanyja megpróbálta őt megölni.

Erőszakos férje is megkeserítette a nő életét. A férfinek több felesége volt, azoknak a gyermekeit is Miriam nevelte, amellett, hogy az ő gyermekei is sorban születtek.

Mariam Nabatanzi egyedül neveli gyermekeit, de mindig sikerül elegendő ételt tennie az asztalraForrás: Youtube

Extrém termékenysége genetikai eredetű, így hiába kért segítséget hatodik terhessége után az orvosoktól, a szakemberek úgy ítélték meg, hogy bármilyen beavatkozás a nő életébe kerülne. A hiperovuláció miatt – vagyis hogy egy ciklusban több petesejtet termel a szervezet – veszélyes lett volna a fogamzásgátlás az orvosok szerint, ugyanis a meg nem termékenyített petesejtek felhalmozódása halálos is lehet.

A nő természetesen nem vált el férjétől, de a férfi nagyon ritkán látogatja meg a nőt, és segítséget egyáltalán nem nyújt. Ha mégis elmegy, akkor csak este, és távozik, mielőtt a gyermekei megláthatnák őt. Miriam legidősebb fia, a 23 éves Charles 13 éves korában látta utoljára apját - írja az Oddity Central.