Kiderült, egészen idáig rosszul szeleteltük a sajtot.

A The Sun azt írja, a különböző típusú sajtokat különböző módon kell szeletelni, így lehet, hogy mindeddig mi is rosszul csináltuk. A lap szerint ha nem megfelelően aprítjuk fel a sajtot, akkor megváltozhat annak textúrája és íze.

A camembert és a brie esetében először el kell negyedelni, majd ezeket a negyedeket félbevágni, hogy nyolc szeletet kapjunk.

Nem mindegy, hogyan szeleteljük a sajtotForrás: Pinterest

Ezzel szemben a cheddar és a red leicester sajttömböt fentről lefelé kell vágni, majd ezeket vízszintesen szeletelni, hogy kis kockákat kapjunk. Tálaláskor ezekbe szúrjunk egy-egy pálcikát, hogy könnyebb legyen a fogyasztása.

A háromszög formájú sajtokra más módszer vonatkozik. A nagyon vékony részét vágjuk le, majd az egészet hosszában szeleteljük fel. Így mindenki egyforma állagú szeletet kap, hiszen mindegyiknek lesz egy puhább része.

A piramis alakú kecskesajtokat fentről lefelé kell vágni átlósan. A belső és külső részeknek különböző íze van, így fontos, hogy egyformán jusson belőle mindenkinek.