Nemcsak mesés ruhaköltemények és divatbakik határozták meg a 91. Oscar-gála vörös szőnyegét, hanem csodás és kevésbé jól sikerült sminkek, beauty lookok is. Mutatjuk a legemlékezetesebbeket!

Alapvetően a letisztult, natúr sminkek és a nomakeup sminkek uralkodtak a vörös szőnyegen. Érdemes megnézni, hogy még a szempillák sem tolakodóak, hanem abszolút természetesek. A trend a lágy földszínek és a pasztell árnyalatokat kívánja, ahogy azt Ashley Graham, Irina Shayk, Emma Stone, Glenn Close, Emilia Clarke vagy éppen Constance Wu sminkjében is láthattuk. Utóbbinál azért megjegyeznénk, hogy egy kicsit világosabb alapozót használhattak volna a színésznő világos arcbőréhez. 

Ahol megjelentek az erőteljesebb színek, ott sem lett eltúlozva. Nézzük csak meg Lady Gaga szemsminkjét, ahol a kék mindössze egy tusként jelenik meg, azaz a színt nem szemhéjpúderként, vagy -krémként vitték fel. Charlize Theron, akinek sötét hajszínét sehogyan sem tudjuk megemészteni, rendkívül finom sminket viselt, pont elfért és kellett mellé a narancspiros rúzs.

Akik leginkább kilógtak a sorból, azok Jennifer Lopez és Lucy Boynton voltak. A természetes lookok abszolút nem ismerik az elmúlt években olyan markánsan megjelenő kontúrozást. JLo-nál viszont még látjuk ennek nyomait, habár nem olyan szembeszökően, mint egy néhány hónappal ezelőtti lookjában. A másik szélsőségesebb példa Lucy Boynton, aki a BAFTA-díjátadón is hasonló szemfestést preferált. A pár szezonnal ezelőtti gyulladt hatású szemfestés trendjére hajaz.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

Forrás: Getty Images