Remek kezdeményezés van napirenden, amely lényegében egy értelmesebb céllal kezdett internetes kihívás. Az előző évek netes akcióival szemben ennek valódi értéke, közösségformáló hatása van. A „szemétszedős" előtte-utána képek rengeteg embert ösztönöztek már arra, hogy az élhetőbb (lakó)környezetükért tegyenek, segítve ezzel nem csupán többi embertársukat, de a természetet is.

Így csináld! 

Azért, hogy ennek a kihívásnak megfelelj, először találnod kell egy szeméttel teledobált területet. Sajnálatos módon ez igen egyszerű feladat lesz, bárhol is élj, egész biztos, hogy a napi útvonaladat keresztezi legalább egy szemetes rész. Másodszor készíts egy képet a takarítás előtt, majd után. Ezt a két fotót a #TrashChallenge vagy #TrashTag hashtaggel ellátva töltsd fel valamelyik közösségi platformra.

Fontos, hogy mindig viselj vastag védőkesztyűt, ha teheted, használj szemétszedő csipeszt, valamint megfelelő hulladékzsákba gyűjtsd a szemetet. A fővárosban az FKF kommunális hulladékgyűjtő zsákjaiba gyűjtött szemetet egyszerűen csak tedd a saját kukád mellé, elszállításuk a rendszeres ürítési napokon fog megtörténni. Beszerzésükről bővebben ITT tájékozódhatsz.

Megköszönjük, ha segítesz

Te már teljesítetted a szemétszedős kihívást, vagy épp a hétvégén tervezed? Ne habozz, küldd el nekünk a fotókat az info@life.hu e-mail-címre, és mi közzétesszük az oldalunkon! Fogjunk össze együtt egy élhetőbb környezetért!

Az ilyen jellegű képek vírusszerűen terjednek az interneten, amelyekből mi is hoztunk egy kis válogatást. Kattints a képre a fotókért!

Forrás: Instagram/_banana_way

 

Csatlakozz a Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmához
A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának márciusi kihívásában is a segítségnyújtásra szeretnénk felhívni a figyelmet. Legyen szó akár rászorulókról vagy a közvetlen környezetünkről.

Ha szeretnéd kipróbálni magad a mozgalom feladataiban, nem késő csatlakozni. Ha szeretnéd tudni, hogy milyen kihívások várhatók még 2019-ben, kattints ide! Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz is, ahol megoszthatod tapasztalataidat másokkal, és azt is láthatod, a Life.hu szerkesztői, újságírói milyen sikerrel teljesítik a kihívásokat.