Asperger-szindrómával küzd a magyar színésznő, Szendy Szilvi gyermeke

Forrás: Videa -
Szendy Szilvi Asperger-szindróma gyermek kisfia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operettszínház színésznőjének, Szendy Szilviának a fia Asperger-szindrómás.  

Az Operettszínház színésznőjének, Szendy Szilviának egy gyermeke született, aki a legnagyobb büszkesége. Jenci 2003 novemberében látta meg a napvilágot, kilenc évvel később pedig kiderült, hogy Asperger-szindrómával küzd. A színésznő most először beszélt a kisfiáról.

Szendy Szilvi kisfia Asperger-szindrómás Forrás: Videa

Csak azt láttuk, hogy más, mint a többiek.

Best Magazinnak
Amikor iskolába ment, 147-es volt az IQ-ja, de a cipőfűzőjét nem tudta bekötni"A magatartásával voltak bajok, szociálisan pedig fejletlen volt"
„Lelkifurdalást érzetem, főleg amiatt, hogy miért nem vettem észre korábban, mi a baj"

Aspergeres gyerekek – időben ismerd fel a tüneteket!

Az Asperger-szindróma a mai napig a legtitokzatosabb "betegségek" közé tartozik. Jellemzője a szociális készségek, az empátia hiánya, valamint a magas fokú zárkózottság. A tünetegyüttest az autizmus enyhébb formájának is tekintik. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Van kiút a prostitúcióból és a szexuális kizsákmányolásból – Ne félj meglépni!http://www.life.hu/csalad/20190404-van-kiut-a-prostituciobol-es-a-szexualis-kizsakmanyolasbol-ne-felj-meglepni.htmlSzinte napra pontosan hat éve nyitotta meg kapuit Magyarországon a Névtelen Utak Alapítvány védett háza. A szervezet azoknak a nőknek igyekszik segítséget nyújtani, akik prostitúció, szexuális kizsákmányolás vagy emberkereskedelem áldozataivá váltak. A nem hétköznapi feladatokról, kihívásokról az alapítvány névtelenséget kérő munkatársát kérdeztem. CsaládOrigoGólyahír: megszületett Gordon Ramsay ötödik gyermeke - fotóhttp://www.life.hu/csalad/20190405-golyahir-megszuletett-gordon-ramsay-otodik-gyermeke-foto.htmlIsmét édesapa lett az 52 éves sztárséf, Gordon Ramsay. Felesége, Tana csütörtökön hozta világra ötödik gyermeküket. Már fotón is megmutatták ak is csöppséget. Család--Megbántották a kommentelők Debórát, Cooky kedveséthttp://www.life.hu/csalad/20190404-megbantottak-a-kommentelok-deborat-cooky-kedveset.htmlZaklatják a kommentelők Szécsi Debórát, a rádiós műsorvezető, Cooky kedvesét. A kismamát azért bántják, mert még nem látszik a babapocakja. CsaládOrigoAmber Rose második gyermekét várja – fotóhttp://www.life.hu/csalad/20190404-amber-rose-masodik-gyermeket-varja.htmlAmber Rose Instagram-oldalán jelentette be, hogy gyermeket vár: már a baba nemét is elárulta. Család--Lilu lazán viseli várandósságát: „Élvezem a gyerekvárás minden pillanatát”http://www.life.hu/csalad/20190404-lilu-lazan-viseli-varandossagat-elvezem-a-gyerekvaras-minden-pillanatat.htmlIgazi laza anyukaként éli meg második várandósságát Lilu, aki már alig várja, hogy végre a karjaiban tarthassa a család legkisebb tagját. Az utóbbi hetekben maga mögött hagyta a dolgos hétköznapokat, és minden pillanatban arra koncentrál, hogy a legnagyobb szeretetbe és egészségbe érkezhessen meg második kisfia. CsaládOrigoMagyar sztárok gyermekeinek szokatlan nevei és érdekes jelentésükhttp://www.life.hu/csalad/20190401-magyar-sztarok-gyermekeinek-szokatlan-nevei-es-erdekes-jelentesuk.htmlSokan, főként az ismert emberek szeretik gyermekeiket furcsa, egyedi nevekkel megajándékozni, ezzel is éreztetve, hogy ők nem csupán szüleik életében különlegesek. A névválasztás nehézségeiről és felelősségéről korábban már írtunk, most nézzük meg pár magyar celeb/sztárpár döntését és a mögöttük lévő okokat. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.