Habár hivatalosan nem tekinthető szuperételnek a datolya, nagyon közel áll hozzá. Azon kívül ugyanis, hogy finom, rengeteg egészségügyi előnye van a fogyasztásának. Csodát tesz a testeddel, ha mindennap eszel belőle.

Ha egy hétig mindennap 3 datolyát eszel, azt a tested meg fogja hálálni, hiszen rengeteg egészségügyi előnye van ennek a gyümölcsnek.

Ilyen jótékony hatásai vannak a szervezetre a datolyánakForrás: Shutterstock

Egészséges csontokA gyümölcsben található ásványi anyagok, mint a foszfor, kálium, kalcium és magnézium erősítik a csontjainkat.
Jó emésztésA datolyának magas a rosttartalma, ami rendkívül jó hatással van a bélműködésre: megakadályozza a székrekedést.
Stresszmentes életA datolya tartalmaz B6-vitamint, amely szabályozza a hangulatot és segít a stresszkezelésben is. A depressziós tüneteket is enyhíti.
Energikussá teszEz a gyümölcs rostokban, káliumban, magnéziumban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, így nemcsak növeli az energiát, de egy fárasztó nap után is képes vitalitást kölcsönözni.
Problémamentes szívA stresszcsökkentő hatása miatt egyértelmű, hogy a szívnek is jót tesz a datolya, emellett pedig káliumban gazdag, ami a kutatások szerint csökkenti a vérnyomást és a szívproblémák kialakulásának kockázatát.