Mi bizony izgatottan várunk minden királyi családdal kapcsolatos eseményt, borítékolni lehet ugyanis, hogy tele lesz izgalmas divatpillanatokkal. Az ascoti derbi, ahol nemcsak lovak és zsokék, de kalapok is versenyeznek egymással, kiváltképp ilyen alkalom.

Harry herceg és Meghan Markle idén nem jelentek meg az ascoti derbin, így előre borítékolni lehetett, hogy a legstílusosabb bizony Katalin hercegné lesz az eseményen. Valóban nem is volt vetélytársa a hercegnének, aki ezúttal nem az Alexander McQueen divatháztól, hanem Elie Saab divattervezőtől választott ruhát. Ez a kék árnyalat fantasztikusan állt Katalinon, nem beszélve arról, hogy a csipke, a tüll, a pöttyös hímzés és a masni milyen összhangot teremtett. A klasszikus elemekből egy rendkívül elegáns, mégis nagyon mai ruha állt össze. Természetesen a kiegészítők is tökéletesek voltak, mind a kalap, mind az ezüst magas sarkú.

Katalin hercegné ezúttal Elie Saab divattervezőtől választott ruhátForrás: Getty Images

II. Erzsébet nem csak a nyitónapon képviseltette magát a derbin. Tőle a kedvencünk a harmadik napon viselt összeállítás volt, ami a hagyományokhoz híven Angela Kelly designer és női szabó keze munkáját dicséri. Egy enyhe levendulás árnyalatot álmodtak meg az alkalomra, amihez üdítően jól passzolt ez a sárga szín.

II. Erzsébet összeállítása Angela Kelly designer és női szabó keze munkáját dicsériForrás: Getty Images

Ha nem vagy a királyi család tagja, akkor letisztult eleganciával nem biztos, hogy feltűnést tudsz kelteni az ascoti derbin. Sokan azonban vágynak a feltűnésre, így extrém és őrült kalapokat szereznek be az eseményre, ahol a kalap egyébként szigorúan fontos része a dress code-nak.

Kattints a képre, és nézd meg a legextrémebb kalapokat!

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Chris Jackson
Isten éltesse a kalapok királynőjét! 90 éves lett II. Erzsébet

Szeptemberben még az Egyesült Királyságban leghosszabb ideje uralkodó koronásfőként ünnepelték II. Erzsébet királynőt, most pedig 90. születésnapja miatt ég lázban a brit monarchia. Mi ezúttal ikonikus kalapkollekciójával emlékezünk meg a nagy napról, és azt a magyar tervezőt is bemutatjuk, aki a királynő egyik kalaposmesterénél dolgozott. Olvasd el korábbi cikkünket!