Maratoni túra:az elmúlt 9 hónapban több mint 5 ezer helyen járt az indiai tigris

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Beng%C3%A1li_tigris#/media/F%C3%A1jl:Panthera_tigris_tigris.jpg -
nyomkövetés indiai tigris India követés túra csavargás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden idők leghosszabb menetelését produkálja egy tigris Indiában. A C1 névre keresztelt ragadozó csaknem 1300 kilométert tett meg az elmúlt öt hónapban.

A szakértők szerint a két és fél éves hím valószínűleg zsákmány, territórium vagy társ után kutatva járja az országot. A C1 névre keresztelt tigris a nyugat-indiai Mahárástra állam egyik vadrezervátumában született – írja a BBC.

A tigris valószínűleg területet, élelmet és társat keres. Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Beng%C3%A1li_tigris#/media/F%C3%A1jl:Panthera_tigris_tigris.jpg

A tigris idén februárban kapott jeladós nyakörvet, és egészen a monszunesők kezdetéig kóborolt a helyi erdőkben, majd elindult "megfelelő élőhelyet találni magának". A nagymacska június végén hagyta el a vadrezervátumot, ahol született és azóta Mahárástra, valamint a szomszédos Telangána állam több területét is bejárta. -írja a ragazze.

Az állat nappal elrejtőzik, éjszaka vándorol, vaddisznókkal és szarvasmarhákkal táplálkozik.

C1 az óránként frissülő műholdas adatok szerint az elmúlt 9 hónapban több mint 5 ezer helyen járt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.