fashion week hajápolás hajviselet frizura szépségápolás karantén tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Otthon mindenki arra törekszik, hogy minél kényelmesebben érezze magát. Semmi cicoma, semmi kényelmetlen, csak a praktikum, ez alól nem kivétel a frizura sem. Igaz ez a hétvégékre, a szabadságra, de talán még a nyaralásra is. Viszont, amikor több mint egy hónapja ki sem mozdul senki a lakásból, akkor lehetséges, hogy már unalmas a macinaci és a fejbúbra tornyozott „fürdőskonty".

Az igazság az, nem kötelező, hogy a tükörbe nézve fel se ismerje magát az ember lánya, mindenkinek a maga felelőssége, hogy a karantén alatt is viszonylag jól nézzen ki – ha van rá igénye -, ebben pedig sokat segíthet egy kényelmes, egyszerűen elkészíthető és egyben csinos frizura, amely még a trendeket is követi.

Fonás

Holland hajfonás Forrás: Shutterstock

A fonatok idén is nagyon divatosak, ám mivel kevesen látják majd az otthoni frizurát, így az előnye sokkal inkább a praktikussága, mintsem az, hogy trendi. Kezdőknek elsősorban a hagyományos fonás vagy a francia változat ajánlott, ezek ugyanis egyszerűek és gyorsan megtanulhatóak. Lehet, hogy

az elején még kicsit macerásnak tűnik elkészíteni, de nincs is jobb idő a gyakorlásra, mint a karantén,

hogy mire véget ér a járvány, már profi módon menjen a frizurakészítésnek ez a módja is. A fonás egyébként egy nagyon jól variálható alap, amiből remek, egyszerű és bonyolultabb hajköltemények is születhetnek. Például elkezdődik a fejtetőn, de csak a fül vonaláig tart a fonás, ott pedig - egybefogva a maradék hajat - copffá alakul. Vagy a két fül mellett egy–egy vékonyka csík indul a fej hátsó része felé fonatként, amiket egy csattal lehet összefogni a tarkónál. A variációk tárháza kimeríthetetlen, s ha már tökéletes az alap, akkor lehet cifrázni is, jöhet a halszálka, a holland vagy a nyakszirttől induló fordított fonat is.

Konty

A kontyok idén a tarkóra tűzve a legdivatosabbak Forrás: Shutterstock

A konty tipikusan az otthonkafrizurák közé tartozik. Praktikussága vitathatatlan, hiszen egyetlen hajgumival a fejtetőre búbolható és máris nem lógnak a szembe, az arcba a kósza tincsek, ráadásul akkor is ez a mentsvár, ha már meg kellett volna mosni a hajat, de nem volt rá idő vagy energia az este. A „fürdőskontynál" azonban sokkal szofisztikáltabb változatok is léteznek, amelyek ráadásul nem úgy néznek ki, mintha egy madár rakott volna fészket az ember fején. A kontyok idén egyébként a tarkóra tűzve a legdivatosabbak, bár sokaknak inkább a fejtetőre biggyesztett változatok állnak jól. A szép konty elkészítéséhez nem kell fodrásznak lenni, de

jó, ha van otthon egy hajfánk és néhány hajtű vagy hullámcsat,

ugyanis ezekkel a legegyszerűbb elkészíteni ezt a típusú frizurát. Lehet szorosan feltekert vagy bohóhásan kusza mindenhogyan elragadó, főleg ha fonattal, nagyobb méretű csattal vagy szalaggal díszítik. Ha pedig már a fonás is remekül megy, akkor érdemes a hajat a tarkótól kezdődően befonni, majd a fejtetőn kontyot készíteni hajfánk segítségével, így egy frizurában jelenhet meg a két legdivatosabb otthoni hajviselet.

Lófarok

A copf a fejtetőn kacér, fülmagasságban sportos, míg a nyakszirten decens megjelenést kölcsönöz Forrás: Shutterstock

A copf egyszerű és nagyszerű, nem igényel semmilyen szakértelmet, kézügyességet vagy különleges eszközt, mégis igazán nőies megjelenést lehet varázsolni vele. Előnye a variálhatósága, s bár a 2020-as évben – akárcsak a konty – ez a frizura is a tarkón a legdivatosabb, kísérletezni azért szabad, hiszen már azzal is

különféle hatásokat lehet elérni, hogy milyen magasságban vannak összefogva a tincsek.

A fejtetőn kacér, fülmagasságban sportos, míg a nyakszirten decens megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ráadásul lehet csűrni-csavarni, kissé oldalt összefogni és a vállon nyugtatni, színes szalagokkal és csatokkal feldobni, kendővel színessé tenni vagy fonással megbolondítani.

A karantén remek időszak a különféle hajviseletek próbálgatására és arra, hogy begyakoroljuk az új kedvenc nőies vagy épp vagány frizurák elkészítését. Hajrá!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.