Hűsítő koktélok, amelyeket otthon is egyszerűen elkészíthetsz

koktél alkoholmentes ital tippek hűsítő ital koktél recept alkohol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nappalok egyre melegebbek, az esték egyre kellemesebbek, s ki ne szeretné egy hűvös italt társaságában csodálni az alkonyatot? Nem kell ehhez se bár, se flancos hozzávalók, mert van néhány olyan egyszerű koktél, amely amellett, hogy trendi és finom, még elkészíteni sem bonyolult.

A koktélok népszerűsége töretlen, titkuk pedig abban rejlik, hogy valójában nem csupán italok, de valahogy

egy életérzést is magukban hordoznak.

A csinos poharakban, kis díszekkel felcicomázott frissítők vagy az újhullámos, minimál hűsítők mind-mind élvezetet nyújtanak szemnek és szájnak egyaránt. Lehet édes, fanyar, kesernyés, kérhetjük rázva vagy keverve, kellhet hozzá tíz összetevő vagy csak három, a paletta színes és egyre színesebb. De ha azt hinnénk, hogy egy jó koktél elkészítéséhez bártendernek kell lenni, akkor tévedünk, mert némelyik pont annyira egyszerű, mint amennyire finom.

Aperol Spritz

3 rész Prosecco, 2 rész Aperol, 1 rész szóda, narancs, jég

Ez a koktél az utóbbi évek sztárja! Bárhova ülsz be, biztosan ott van az itallapon, ha pedig nincs, akkor is elkészítik neked, ha épp megkívánnád. Egyszerre édes és kesernyés, kicsit buborékos és a színe lenyűgöző! Ráadásul semmi ördöngösség nincs az elkészítésében: egy jéggel félig megtöltött (boros) pohárba mérj ki 3 rész Proseccot, azaz olasz habzóbort, adj hozzá 2 rész Aperolt, ami nem más, mint narancslikőr és löttyints hozzá 1 rész szódát. Dobj bele néhány narancsszeletet és már készen is van! (nem az autentikus recept része, de adhatsz hozzá egy korty narancslevet is, hidd el, nem rontja el)

Aperol Spritz - 3 rész Prosecco, 2 rész Aperol, 1 rész szóda, narancs, jég Forrás: Shutterstock

Hugo

150 ml Prosecco, 100 ml szóda, 2 cl bodzaszirup, lime, menta, jég

Az olasz klasszikus, az Aperol Spritz testvérének is nevezhetnénk a Hugot, amely a 2000-es évek elején indult hódító útjára. Frissítő, édeskés, gyöngyöző és a lime-tól kissé fanyar hűsítő, amelynek alapja szintén a habzóbor, ám narancslikőr helyett bodzasziruppal bolondítjuk meg és lime-mal, mentával ízesítjük. Sok jéggel, borospohárban készítsük el, egyszerűen összekeverve a hozzávalókat.

Hugo - 150 ml Prosecco, 100 ml szóda, 2 cl bodzaszirup, lime, menta, jég Forrás: Shutterstock

Virgin Kir Royal

Kölyökpezsgő/ buborékos szőlőlé, 1.5 cl feketeribizli-szörp/ szirup, néhány szem fekete ribizli

És ha már eddig is gyöngyöző italokról beszéltünk, akkor utolsóként álljon itt szintén egy habzó koktél, amelyet azok is fogyaszthatnak, akik nem tudnak vagy nem akarnak alkoholt inni. Az eredeti ital, a Kir Royal, száraz pezsgőt és feketeribizli-likőrt tartalmaz, szűz változatában azonban a pezsgőt alkoholmentesre vagy buborékos szőlőlére cseréljük, a likőr helyett pedig feketeribizli-szörpöt vagy szirupot használunk. Az elkészítése is olyan egyszerű, mint a hozzávalók: a pezsgőspohár aljába dobj néhány szem fekete ribizlit (akár fagyasztottat is lehet), öntsd rá a szirupot és töltsd fel az egészet kölyökpezsgővel vagy szőlőlével. Mutatós, egyszerű és sofőrt sem kell hívnod utána.

Virgin Kir Royal - Kölyökpezsgő/ buborékos szőlőlé, 1.5 cl feketeribizli-szörp/ szirup, néhány szem fekete ribizli Forrás: Shutterstock

Egészségünkre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.