4 jel, ami a terhességi teszt előtt megjósolja a várandósságot

terhesség babavárás Jelek várandósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A terhességi tesztek előtt, a nők testük jelzéseire figyeltek, és abból következtettek, hogy babát várnak-e. Ezek a jelek nem szűntek meg, sokan megtapasztalják őket, épp csak bele sem gondolnak, hogy ezek a várandósságukra utalhatnak. Összeszedtük a négy leggyakoribbat.

1. Érzékenyebb, duzzadt mellek

A hormonok a mellekre is hatással vannak, sok nő pedig már akkor megtapasztalja ezt, mikor még csak nem is sejti, hogy babát vár. A mell feszülni kezd, megduzzad, érzékenyebb lesz, a mellbimbó udvar sötétebbé válik: bármelyiket is tapasztald magadon, az bizony utalhat várandósságra.

A mell feszülni kezd, megduzzad, érzékenyebb lesz Forrás: Shutterstock

2. Gyakori vizelési inger

Ez általában csak a terhesség vége felé érinti a kismamákat, a húgyhólyagra gyakorolt nyomás miatt. Ám előfordul, hogy a várandósság legelején is feltűnően gyakran kell mosdót keresgélni. Ennek oka a vese túlműködésében keresendő, mivel a szervezet a terhesség miatt méreganyag-mentesítésbe kezd.

3. Megmagyarázhatatlan fáradékonyság

A progeszteron hormon termelődése sokaknál hirtelen feltörő, mindent legyőző fáradságot eredményez. Ilyenkor nem segít a kávé, csak arra vágysz, hogy eldőlj egy kicsit otthon, amiből gyakran délutáni szunyókálás lesz.

A progeszteron hormon termelődése sokaknál hirtelen feltörő, mindent legyőző fáradságot eredményez Forrás: Shutterstock

4. Émelygés

A reggeli rosszullét a 6-8. héten kopogtat először, ám vannak azok "szerencsések", akiknél ez már akár a harmadik hétben jelentkezik. Így ha rendszeresen arra ébredsz, hogy émelyegsz, lehet, hogy kisbabát vársz.

A fenti jelek tehát gyakran utalnak korai terhességre, de más is okozhatja őket, így mindneképp keress fel egy orvost, ha fennáll a babavárás lehetősége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.