Tökéletes és tartós ajakfestés 4 lépésben

ajakrúzs rúzs smink tippek tippek smink szépség sminkelés make-up
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy gyönyörűen ívelt ajak karaktert ad az arcnak, ha pedig még valamilyen élénk színben is pompázik, akkor nem kell szinte már semmi mellé, hogy vibrálóvá és élettelivé váljon a megjelenésünk. De hogyan tudjuk tökéletesen kirúzsozni magunkat?

A rúzs évezredek óta a női szépítőszerek királynője, ám egyáltalán nem mindegy, hogyan használjuk. Akad néhány praktikus tanács, amelyeket érdemes megfogadnunk, ha úgy akarunk rúzsozni, mint a profik.

Ápoljunk

Használjunk rendszeresen ajakápolót Forrás: Shutterstock

Ahhoz, hogy a rúzs tökéletesen fedjen, ne csomósodjon, ne üljön bele a redőkbe, nagy gondot kell fordítanunk az előkészítésre. Használjunk rendszeresen ajakápolót, így megelőzhetjük a kicserepesedést, ugyanis

nincs az a rúzs, amely jól mutatna a száraz, berepedezett szájon.

Mielőtt nekifognánk az ajkak festésének érdemes leradírozni őket, hogy igazán egységes, száraz területektől mentes alapot kapjunk. A radírozás történhet speciálisan erre gyártott termékekkel, de akár a fogkefénkkel is átdörzsölhetjük gyengéden az ajkakat.

Alapozzunk

Vigyünk fel a szánkra egy kevés alapozót Forrás: Shutterstock

A jó alaphoz nem elég a puha, hidratált száj, kell hozzá egy csepp valódi alapozó is. Igen, igen, amikor alapozzuk az arcunkat, kissé érintsük vele a szánk széleit is. Nem kell vastagon és nem kell az egészet lefednünk, csak valóban egy leheletnyit vigyünk fel a felső és alsó ívre,

hogy a ceruzával határozottabb és tartósabb kontúrt tudjunk majd húzni.


Keretezzünk

A szájceruzával korrigálhatjuk az ajak formáját Forrás: Shutterstock

Az igazán szép ívű száj és a valóban tartós rúzsozás legfőbb titka a tökéletes kontúrozás. Egy jól megválasztott szájceruza csodákra képes.

Korrigálhatjuk vele az ajak formáját, teltebbé varázsolhatjuk,

ráadásul ez tartja kordában a rúzsunkat, hogy ne szaladjon fel a szánk környékén található apró ráncokba, ne folyjon szét, ne maszatolódjon el. Sose válasszunk sötétebb szájceruzát, mint a kiszemelt rúzs színe, legyen vele megegyező vagy inkább picit világosabb. A kontúrozást kezdjük a felső ajak orr alatti, V-t formázó részével, majd térjünk át a száj alsó ívének legdúsabb szakaszára, végül a szájzugokat is rajzoljuk át. Kívülről befelé haladva satírozzuk át a ceruzával az egész szájat, ez adja meg ugyanis az igazi alapot és biztosítja a szín intenzitását is.

Színezzünk

Ecsettel vigyük fel a rúzst Forrás: Shutterstock

A rúzs felhordásánál fontos a precizitás. Ahhoz, hogy mindenhova megfelelő mennyiségű festék kerüljön, és ne legyen foltos a végeredmény,

ecsettel vigyük fel a rúzst pontos, határozott mozdulatokkal.

Vigyázzunk, hogy a kontúrra már ne jusson festék. Ha végeztünk, fogjunk egy tiszta zsebkendőt vagy egy lap papírtörlőt és „harapjunk rá", hogy felitassuk a felesleget, majd ismét fogjuk az ecsetet és vigyünk fel egy újabb réteget a rúzsból.
A duplán felhordott festék, alatta a ceruzával igazán mély színt és valóban tartós eredményt garantál majd, amely kis odafigyeléssel, akár egy egész estén át is tarthat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.