Így őrizd meg a hajad egészségét nyáron

Forrás: Shutterstock -
haj Nyár egészség napfény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hajad egészségére természetesen nem csak nyáron kell figyelni, de ilyenkor különös igénybevételnek vannak kitéve a tincseink, ezért még nagyobb odafigyelést igényelnek. Ezekre figyelj, hogy a hajad ragyogó, fényes és egészséges maradjon.

1. Fényvédelem

A UV-sugarak hosszú távon bizony a hajat is károsítják, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő módon védekezzünk ellene, ugyanis az erős sugárzás fellazítja a hajszálakat fedő sejteket, és így meggyengül a belső szerkezet védelme. Mit kell tennünk? Már a hajra is kapható olyan termék, amely a napfénytől óvja a szálakat, de természetesen a kalap, sapka viselése is nagyon sokat segít.

Hajunkat is védjük a káros UV-sugaraktól Forrás: Shutterstock

2. Klóros víz

Nyáron sok időt töltünk a strandon, ami remek felfrissülés, de nem a hajnak. A klóros víz ugyanis szárítja a hajszálakat, töredezetté, fénytelenné teheti a tincseinket, ami ellen csak megfelelő védelemmel vehetjük fel a harcot. Ha tehetjük, mindenképpen öblítsük le tiszta vízzel a hajunkat a medence meglátogatása után, de a legfontosabb, hogy a nyári időszakban különösen figyeljünk oda a balzsamok és hajpakolások használatára: balzsamozzunk minden hajmosáskor, hetente egyszer vagy kétszer pedig tápláló hajpakolással kényeztessük a tincseinket.

3. Sós víz

A sós víz is komoly károkat tud okozni a hajszerkezetben, ezért ha tehetjük, mindig öblítsük le a hajunkat édesvízzel, miután befejeztük a pancsikolást. A sókristályok ugyanis elvonják a nedvességet a hajtól, és felerősítik a káros UV-sugarakat. Emellett persze kiemelten fontos a haj megfelelő ápolása, de kerüljük az olyan termékeket, amelyben szilikon vagy alkohol van.

A sós víz is komoly károkat tud okozni a hajszerkezetben, ezért ha tehetjük, mindig öblítsük le a hajunkat édesvízzel strandolás után Forrás: Shutterstock

4. Hajszárítás

Az erős napfény és a klóros vagy sós víz külön is szárazzá, töredezetté, fénytelenné teheti a hajat, együtt pedig igazi támadás a hajfürtök ellen. Ezért aztán a megfelelő ápolás mellett azzal is enyhíthetjük a hajszálainkat érő terheket, hogy nyáron kerüljük a hajszárító és hajvasaló használatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.