Rubint Réka életét tette fel a fitnesszre, 20 éve élharcosa a testmozgás és az egészséges táplálkozás együttes fontosságának. Izmos alakját gyarkan kritizálják, ám Réka most nem hagyta szó nélkül.

Férjével, Schobert Norbival nemrég kettesben romantikázott  Görögországban, ahonnan gyakran posztolt. Az egyik ilyen fotója alatt fakadt ki a negatív kommentekre:

Rengeteg alkalommal megkapom: »Fúj, de ronda! Fúj, de izmos! Na! Èn biztos, hogy nem akarok ilyen lenni!« Nem is kell és az ilyen kommentelőket megnyugtatom, hogy nem is lesznek ilyenek! Hogy miért?! Azért, mert aki rendszeresen edz, kitartò, következetes munkát fektet a mindennapjaiba, az pontosan tudja, hogy rengeteg munka, tisztelet és kitartás szükséges az eredmènyek eléréséhez!A munkàm az életem! A hitelesség a védjegyem! Az imádott Alakreform családom az egyik legnagyobb büszkeségem! 42évesen jò ez így nekem" - írta Rubint Réka.

 A fitneszlady egybként nem szokott foglalkozni az őt bírálókka, a Borsnak elmesélte, hogy miért tett most mégis kivételt:

"A rengeteg szeretet, elismerés, segítségkérés mellett néha kapok bántó szavakat is, amiket általában nem szoktam magamra venni, nem reagálok rájuk. Most azonban kivételt tettem, de nem azért, mert fájt volna a komment, hanem mert másoknak vehetik el a trollok a kedvét a mozgástól, ezekkel a gonoszkodásokkal. Szerettem volna tudatni a bírálóimmal, hogy nem is kell ilyen "fújdeizmosnak" lenniük, sőt tovább megyek: soha nem is lesznek ilyenek! Aki rendszeresen és tudatosan edz, az tudja, mi az a kitartás, küzdelem, ami a sikeres élethez is elengedhetetlen. Imádom a munkámat, büszke vagyok az Alakreform családomra. Azt vallom, hogy sokkal többre mennénk, ha nem bántanánk egymást, hanem segítenénk. Egy-egy kedves, dicsérő szó szárnyakat adhat másoknak" - mondta.