Ezért válaszd Ausztriát, ha mindenképp külföldön szeretnél nyaralni!

Forrás: Shutterstock -
utazás Ausztria magazin nyaralás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napjainkban, a koronavírus-járvány idején nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a legbiztonságosabb, ha itthon nyaralunk. Hazánk látnivalóban gazdag, hegyei szuper kirándulási célpontok, a vízpartjai pedig kiválóak a kánikulai kikapcsolódásra. Ha azonban te mégis úgy döntesz, hogy külföldre utazol, mindemellett biztonságban is szeretnéd érezni magad, akkor a szomszédos Ausztria lehet a legjobb a választás! Hogy miért? Ausztriában csodás hegycsúcsok, völgyek, gleccserek, erdők, tavak, csodás strandok és finom ízek várnak mindenkit.

Utazás, határ - mire kell számítani a határátlépéskor?

Ausztria az operatív törzs döntésének értelmében "zöld ország". A zöld jelzésű országokban a fertőzöttség és a kockázat is alacsony, így a beutazás vállalható. A határátlépéskor nincs várakozás, nincs sor, nincs szükség regisztrációra sem pedig tesztelésre.

Aktuális helyzet Ausztriában

A boltban kötelező a maszk és ki van téve a kézfertőtlenítő is. A sílifteken is fel kell venni a maszkot, de ennyi kibírható azért a csodáért, amit 2500-3000 méter magasságban látsz majd cserébe. A csúcsra érve a 30 fokos hőség kellemessé szelidül és csodás túrákat tehetsz a természet kincsestárában. Hatalmas vízesések várnak, melyek csodaszép kristálytiszta vizű tavakká csendesülnek a mélyben, és tisztán láthatod a pisztrángokat az áttetsző víztükörben.

Ha elfáradtál, a hütték mind nyitva vannak és hideg csapolt sörrel a kezedben megpihenhetsz, miközben bámulod ahogy a hegyek összeérnek az égbolttal.

A sílifteken is fel kell venni a maszkot, de ennyi kibírható azért a csodáért, amit 2500-3000 méter magasságban látsz majd Fotó: Győrfi András

Gleccsermászás nyáron - Dachstein

Csodás nyári program és kiváló hűsítő a nagy melegben egy gleccser megmászása. A 2700 méter magasságot is meghaladó gleccser egész nyáron fehér, akár nyári síelésre is alkalmas, de kiváló túralehetőséget is kínál. A Dachstein Stájerország legmagasabb hegye és nyáron is várja a sport szerelmeseit, de azokat is akik csak egy nagyot szeretnének sétálni a közel 3000 méter magasságban, belélegezni a tiszta levegőt és közelről megcsodálni a hófedte hegycsúcsokat. A gyerekek is nagyon élvezni fogják a túrát, hiszen várja őket egy jégpalota és egy lélegzetelállító függőhíd, melyről szédületes látvány tárul a szemünk elé.

Hogyan keress szállást Ausztriában?

Ausztriában számos hotel és apartmanház várja az odalátogatókat. Ha szeretnéd, hogy magyar nyelven szóljanak hozzád, magyar nyelven foglalj szállást és magyarul kapj sok-sok ötletet az ottléted alatt, akkor válasz olyan szállást, ahol magyarul beszélnek.

Ausztriában számos hotel és apartmanház várja az odalátogatókat Fotó: Győrfi András

A strandolást sem kell kihagynod

Bármily furcsa, a hegyek között strandok is vannak. Hegyek-völgyek között csúszdázni a felnőtteknek és gyerekeknek is igazi élmény. Így a nyaralás alatt nem kell lemondanunk a pancsolásról sem, amelyet egészen biztos, hogy a kicsik és nagyok is élvezni fognak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.