Kiss Gergely: "Benedek elvesztése olyan, mint egy rémálom"

Benedek Tibor Kiss Gergely
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívszorító részleteket mondott el Benedek Tibor betegsége és halála kapcsán Kiss Gergely. 

Ahogy azt korábban megírtuk, életének 48. évében, súlyos betegség után elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Egy ország gyászolja Tibort, a többség még fel sem dolgozta a gyászt, amit az elvesztése okozott. Így érez egykori barátja és csapattársa is, Kiss Gergely:

"Miután kiderült, hogy beteg lett, egészen furcsa, megfejthetetlen állapotba kerültünk lelkileg. Erről beszélni is borzasztóan nehéz, de Tiborról csak a legnagyobb tisztelet és szeretet hangján lehet megszólalni.

Fotó: Mudra László/Origo

Egyszerűen felfoghatatlan, értelmezhetetlen, feldolgozhatatlan, ami vele történt. Benedek elvesztése olyan, mint egy rémálom. Az emléke viszont továbbra is ott van a hétköznapjainkban, és biztosan velünk is marad örökre" - fejtette ki Gergely a Blikknek, aki mindig is felnézett Tiborra, sőt, nem csak szakmailag, hanem a magánéletben is jó kapcsolatot ápoltak.

Megemlékezés a kupadöntő előtt

A szurkolóknak a Magyar Kupa csütörtöki döntője előtt lehetőségük lesz emlékezni Benedekre. A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a 18:50-kor induló finálé előtt a kihelyezett kivetítőkön egy olyan filmet mutatnak be, amely a pólóslegenda pályafutásának legszebb pillanatait idézi fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.