3+1 gyorsan elkészíthető vacsora tipp

Forrás: Shutterstock -
Vacsora egyszerű tippek magazin gyors vacsora
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valljuk be őszintén, egy stresszes, fárasztó munkanap után legkevésbé vágyunk arra, hogy még otthon nekiálljunk háromfogásos vacsorát készíteni. Pláne, ezt akkor, ha még a hűtő is üres és még a boltba is le kellene szaladni pár hozzávalóért. Szerencsére vannak már könnyen és gyorsan elkészíthető fogások, amelyek segítségével fél órán belül ínycsiklandózó meleg ételt tudunk az asztalra varázsolni.

Íme, 3+1 gyorsan elkészíthető vacsora ötlet:

1. Ázsiai tészta zöldségekkel

Hozzávalók 4 fő részére:
300 g üvegtészta
250 g bordáskel
1 db piros paprika
250 g póréhagyma
100 g szójabab csíra
2 ek olívaolaj
2 db tojás
2 tk szójaszósz

Elkészítés:
Főzzük meg az üvegtésztát a csomagolásán feltüntetett leírás alapján. Ha ezzel készen vagyunk, tisztítsuk meg a bordás kelt, a paprikát, póréhagymát és szeljük is fel ezeket. Emellett áztassuk be a babcsírát. Egy fazékba öntsük bele az olajat, miután felforrósodott, pároljuk benne kicsit a zöldségeket, majd fűszerezzük őket ázsiai fűszerkeverékkel. Aztán adjuk hozzá a megfőzött üvegtésztát, a kiáztatott babcsírát és a tojásokat és süssük 3-5 percig. Ha készen van, adjuk hozzá a szójaszószt.

Ázsiai tészta zöldségekkel Forrás: Shutterstock

2. Karfiol pecorino sajttal

Hozzávalók 2 fő részére:
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
100 g póréhagyma
300 g karfiol
50 ml víz
50 g pecolino
1 db zöldségleves kocka

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Szeleteljük fel a póréhagymát, majd egy edényben olívaolajon pároljuk addig, amíg puha nem lesz. Ezután bontsuk szét a karfiolt rózsáira és adjuk a póréhagymához, majd adjuk hozzá a vizet és a zöldségleves kockát. Pároljuk 5-10 percet, majd tegyük át a zöldségeket egy tepsibe és reszeljük rá a sajtot. Tegyük be a sütőbe és kb 10 percig süssük aranybarnára.

Karfiol pecorino sajttal Forrás: Shutterstock

3. Fogasfilé salátaágyon

Hozzávalók 4 főre:
350 g fogasfilé
1 csomag saláta mix
8 db koktélparadicsom
2 ek balzsamecet
1 ek méz
1 ek olíva olaj
1 csipetnyi bors
1 kisebb csokor metélőhagyma
1 db zöldségleves kocka

Elkészítés:
Adagoljuk ki a fogas filét 4 személyre, sózzuk, borsozzuk meg, majd pirítsuk meg a halakat oldalanként 4-5 percig. Ezután tegyük félre és készítsük el a salátát. A salátába kedvünk szerint tehetünk zöldségeket. Ha a saláta készen van, oldjuk fel egy kevés vízben a leveskockát és keverjük el a mézzel, balzsamecettel, olíva olajjal. Adjuk hozzá a metélőhagymát és tálalhatjuk is a hal mellé.

Fogasfilé salátaágyon Forrás: Shutterstock

+1 Grillezett spárga sonkaszeletekkel és holland mártással

Hozzávalók 2 főre:
0,5 kg fehér spárga
1 ek olíva olaj
1 csipet frissen őrölt bors
1 kávéskanál citromlé
1 csomag hollandi mártás
125 g füstölt sonka
80 g margarin

Elkészítés:
Mossuk és hámozzuk meg a spárgát, majd forgassuk meg egy kis olívaolajban a spárga szárait. Ezután kb.10 percig grillezzük meg egy serpenyőben, miközben folyamatosan forgatjuk őket. Adjunk hozzá egy kis sót és borsot. Készítsük el a hollandi mártást a tasakon leírtak alapján. A mártáshoz adjuk hozzá a citromlevet, majd tálaljuk sonkával és az elkészült mártással a grillezett spárgákat.

Grillezett spárga sonkaszeletekkel és holland mártással Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.