Elkelt a közel 150 éves kúria, melynek verandájáról integetett az Egyesült Államok elnöke

kúria second empire stílus III. Napóleon stílus építészet magazin New York elhagyott helyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt egy csodás ház, ami közel 150 éve épült - a lenyűgöző second empire stílusban -, járt benne az Egyesült Államok elnöke, a falai közt lelte halálát építtetője és egyben első tulajdonosa, évegik üresen állt, hamarosan pedig újra régi pompájában tündökölhet. Ismerd meg a Graves kúria történetét!

Henry Graves 1877-ben kezdte el építtetni New York-i kúriáját. A húsz hálószobával, kilenc fürdőszobával és kilenc márványkandallóval rendelkező házra 75 ezer dollárt - mai viszonylatban 1,25 millió dollárt költött.

A Graves kúria Forrás: historicalhomesofamerica.com

A second empire vagy másnéven III. Napóleon stílusú épületben több helyen is találkozni kolibri faragványokkal - ez volt ugyanis Graves feleségének kedvenc állata. Az extravagáns jellemzői közé tartoznak a tömör tölgyfa ajtók, amelyek súlya meghaladja a 150 kilogramot, az importált olasz kerámia csempék, a mennyezet bonyolult fafaragásai, a tölgy és fekete dió lépcsők, valamint a zárt üvegű kerthelyiség.

Forrás: historicalhomesofamerica.com

A Graves kúria olyan jelentős volt a maga korában, hogy Grover Cleveland, az Egyesült Államok 22. és 24. elnöke, 1886-ban nyári vakációja során útba ejtette, sőt, második emeleti verandáján még fotó is készült róla, ahogy integet.

Első tulajdonosa, Henry Graves álmai otthhnában lelte halálát, 1917-ben.

Forrás: historicalhomesofamerica.com

Hosszú ideig nem lakott benne senki, az 1990-es években csak egy gondok őrizte, sajnos állapota közben igencsak leromlott, elsősorban vízkároknak köszönhetően.

2000 körül a kúria egy bank kezébe került, és most, érétkét nézve potom összegért - 50 ezer dollárért - talált gazdára, azzal a céllal, hogy helyreállítása ismét megkezdődhessen.

Forrás: historicalhomesofamerica.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.