Kreatívkodj gyermekeddel: készíts slime-ot házilag!

Forrás: Shutterstock -
alkotás kreativitás slime gyermek kreatív magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A slime őrület néhány éve érte el hazánkat, és a gyermekek szó szerint megőrülnek ezért a furcsa, nyúlos állagú anyagért. Mivel szinte minden gyermek szeretne legalább egyet, azt javasoljuk, hogy a bolti változat helyet készítsétek el együtt, hiszen ez amellett, hogy jóval olcsóbb, szuper közös program.

Az internet telis-tele van slime receptekkel. Én most megosztom veletek azt, amit az unokahúgommal készítettünk, és az alapanyagok összekeverése után egy igazi, nyúlós, színes slime-ot kaptunk, és a legjobb, hogy még boltba sem kellett mennünk, ugyanis minden alapanyagból volt otthon.

Bolti változat helyet készítsétek el együtt, hiszen amellett, hogy jóval olcsóbb, szuper közös program Forrás: Shutterstock

Amire szükséged lesz:

  • folyékony ragasztó (olyat válassz, ami gyerekek számára készített)
  • borotvahab
  • testápoló
  • illóolaj
  • étel-festék és csillámpor
  • spatula vagy valami masszív bot a keveréshez
  1. Nyomd egy tálba a folyékony ragasztót, és keverd hozzá a borotvahabot. Figyeld az állagát, ez ugyanis akkor jó, ha elég slime-os, vagyis nyúlós, ragacsos.
  2. Keverd hozzá az ételfestéket, ha szeretnél, használhatsz többet is, mi például zöldet és sárgát kevertünk össze. Addig kevergesd, míg elég sima nem lesz, majd keverd hozzá a testápolót is. Utóbbi azért kell, hogy ne csak sima legyen a massza, de fényes is. Ha szeretnél, adj hozzá illóolajat, hogy ne csak selymes legyen, de illatos is.
  3. Ha kész a massza, és alaposan eldolgoztad a "hozzávalókat", kedvedre cifrázhatod. Csillámpor hozzáadásával például igazi, csajos slime-ot kapsz.

Fontos, hogy a slime készítés tényleg közös munka legyen, ugyanis ennek a különleges keveréknek a ragasztó az alapja, így nem olyan egyszerű egy gyereknek egyedül eldolgoznia az összetevőket, még nekem is sokszor nehéz volt kevergetni. Ha kész a slime, indulhat a játék.

A gyermekek szó szerint megőrülnek ezért a furcsa, nyúlos állagú anyagért Forrás: Shutterstock

Ahhoz, hogy gyermeked sokáig élvezze a slime-ot, és ez a furcsa ruganyos anyag ne veszítse el idő előtt az állagát, tárold zárható dobozban, hideg helyen. A slime sem áll el a világ végéig, így érdemes 1-2 hét után megválni a régitől, és újat készíteni.

A slime amellett, hogy jól néz ki, és tök jó érzés fogdosni, teret ad a kreativitásnak is, két slime "rudat" összegyúrva például megtaníthatjuk azt is gyermekünknek, hogy melyik két szín összeállításából milyen harmadik szín jön létre, de a slime készítés tökéletes program lehet például egy gyerek zsúron is, ugyanis nincs olyan gyerek - és szerintem felnőtt - aki nem élvezi a gyurmázást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.