Mosogatás finn módra - Egy trükk, ami mindent megváltoztat

mosogatás otthon edény konyha finn Finnország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mosogatás nem feltétlenül a legizgalmasabb házimunka. Boldogok, akiknek van mosogatógépük, de jól tudjuk, a masina mellett sem úszhatjuk meg mindig a kézi mosogatást. Érdemes példát venni a finnekről, akik a mosogatás utáni törölgetést és elpakolást is megspórolják.

Utálatos dolog a mosogatás, főleg, ha egy jól sikerült vacsora után tornyosulnak a tányérok a konyhapulton. Legkésőbb másnap el kell őket mosogatni, eltörölgetni vagy megvárni míg megszáradnak és aztán elpakolni. Hacsak nem másoljuk le a finnek mosogatási techikáját.

A finn háztartások konyhája általában pici, így okos, praktikus megoldásokra törekszenek. Van egy speciális szekrényük, ami sztenderdnek számít már a konyháikban. Ezt a mosogató fölé szerelik fel, és polcok helyett edénycsöpögtető rácsokat szerelnek bele. Mosogatás közben a tiszta, és még vizes edényeket ide pakolják be. A víz így a mosogatóba csöpög, de aki ezt nem szeretné, az csúsztathat egy vízgyűjtő tálcát is a legalsó rács alá. Ha végeztünk, csak be kell csuknunk az ajtót, és rendben is van a konyha!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.