A rózsavíz lehet a legjobb barátod: külsőleg és belsőleg használva is csodákra képes

Forrás: Shutterstock -
szépségápolás magazin fájdalom rózsavíz bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rózsavíz tele van antioxidánsokkal, amelyek megvédhetik a szervezetet a szabad gyököktől, amik számos komoly betegség kialakulásában szerepet játszanak. Külsőleg és belsőleg használva is nagyon sok előnye van a rózsavíznek, összeszedtük, miért érdemes beszerezni. 

A Közel-Kelet egyes részein régóta használják a rózsavizet szinte gyógyszerként különböző betegségek kezelésére, de a szépségápolásban is is elengedhetetlen. Olyan szer, amit mindenkinek érdemes otthon tartania, mert számos előnnyel jár a mindennapi használata. Íme, a hatása.

Nyugtatja a bőrt

A rózsavíz erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek enyhíteni a bőr irritációját. A benne található antioxidánsok pedig megvédik a bőr sejtjeit a károsodásoktól.

Enyhíti az öregedés jeleit

A rózsavíz antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a pattanásokkal és a bőrpírral is felveszi a harcot. Emellett az öregedés jeleit is enyhíti: a finom ráncok és barázdák kisimításában is segít.

A fertőzések kezelésében is segít

Mivel erős antiszeptikus hatással is rendelkezik, ezért a különböző fertőzések kezelésére is alkalmas lehet a rózsavíz. Az antibakteriális tulajdonságával együtt a sebek és hegek kezelésében is használható, elősegíti a gyorsabb gyógyulást.

A rózsavíz külsőleg és belsőleg használva is csodákra képes Forrás: Shutterstock

Kiváló az emésztési problémák ellen

A rózsavíz kortyolgatása hozzájárulhat a puffadás és a gyomorrontás tüneteinek csökkentéséhez. Hashajtóként is alkalmazható, elősegíti a széklet fellazítását és a bélmozgások fokozását.

Hangulatjavító hatása van

A rózsavíz gőzének belélegzése a hangulatunkra is jó hatással lehet. Ismert, hogy erős antidepresszáns és szorongásellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Kutatások szerint a rózsaszirom kivonata ellazíthatja a központi idegrendszert, de a demenciábanés Alzheimer-kórban szenvedők állapotát is javíthatja.

A fejfájás leküzdésében is segít

A rózsavíz stresszoldó hatása miatt a fejfájás és a migrén kezelésében is alkalmazható. A rózsavízzel átitatott kendőt a homlokunkra téve elérhetjük a fájdalom megszünését, vagy enyhülését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.