Müller Péter: "Az emberiségnek ennyire globális válsággal még soha nem kellett szembenéznie"

Forrás: -- -
járvány Müller Péter koronavírus író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugyan Müller Péter író a veszélyeztetett korosztályba tartozik, de azt mondja, nem fél a koronavírustól, biztos benne, hogy nem ebben fog meghalni. Viszont azt is tudja, hogy az emberek miért rettegnek a járványtól...

Megérezte, hogy jön a baj Müller Péter legújabb könyvében több olyan mondat is elhangzik, ami a mostani járvány-helyzetbe pont beleillik. Az író egyáltalán nem tart a vírustól, de látja, hogy a legtöbb emberben ez másként csapódik le, és tudja is, hogy honnan ered ez a pánikszerű félelem.

„Mert a történelemben az emberiségnek ennyire globális, minden népre, minden emberre kiterjedő válsággal még soha nem kellett szembenéznie. Ez egy új élmény, korábbi tapasztalatunk nincsen. Nem tudunk tanulni az őseinktől, nem tudjuk mit kell most tenni. Ez okozza a valódi feszültséget"

– mondta a Metropolnak.

A fotó illusztráció. Forrás: --


Hiába tartozik a veszélyeztetett korosztályba, úgy érzi, nem jelent számára komoly fenyegetést a koronavírus.
„Nem, én nem vírusban fogok meghalni. Nem vírusban, abban biztos vagyok. Ha mégis, megírhatja, hogy Müller Péter tévedett."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.