Ördögnek csúfolták a férfit, akinek arcát daganatok csúfították el - Fotók

daganat ördög csúfolódás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nepáli férfinak akkora volt az arcdaganata, hogy azt mondták rá, előző életében ő volt az ördög. A férfi arcáról sikeresen eltávolították a daganatot.

A Katmanduban élő 60 éves Ashok Shrestha úgynevezett neurofibromatózisban szenved, amely egy ritka genetikai rendellenesség. A férfinek két éves kora óta daganatok csúfították az arcát: 30 éves korára ezek több mint hat hüvelyk hosszúra nőttek, és eltakarták arcának több mint a felét. Ashok a jobb szemére meg is vakult.

Bár 1989-ben megműtötték Indiában, a daganatok tovább nőttek, a férfit pedig rengeteg bántás érte. Sokan lefotózták, egyszer pedig azzal vádolták meg, hogy ördög volt előző életében. Ashok könyvelőként végzett, de kinézete miatt egyre nehezebb volt munkát találnia. Rohamosan romlott az állapota, ráadásul szülei is meghaltak, ezért elkeseredettségében megkereste a világ legjobb orvosát, hátha ő képes eltávolítani az arcán lévő daganatokat.

Így festett Ashok a műtétek előtt. Forrás: NORTHFOTO/mediadrumworld.com / Kristina Allen/Mediadrumworld.Com / Kristina Al

Dr. Mckay McKinnon plasztikai sebészt, és Kristina Allen énekesnő segítségének hála elindult az Ashtok Go Fund Me oldala, ahol összegyűlt a műtétre szánt pénz. Ashokot 2018-ban műtötték meg először, azóta pedig 5 további műtétet hajtottak végre. A férfi sokkal jobban érzi magát, mint eddig, végre kapott munkát, és a száján lévő daganat eltávolítása óta kommunikálni is képes.

Ashok a sikeres műtétek után. Forrás: NORTHFOTO/mediadrumworld.com / Kristina Allen/Mediadrumworld.Com / Kristina Al

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.