Elhagyhatja az intenzív osztályt a bangladesi sziámi ikerpár, Rabejája

műtét orvos sziámi iker ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig hatalmas médiafigyelem és óriási érdeklődés övezte két bangladesi kislány történetét, akik sziámi ikrekként érkeztek a világra, és egy magyar orvoscsapat kezei közé kerültek, hogy elvégezzék a szétválasztó műtétjüket. Most azonban az egyik testvért, Rabeját kellett megműteniük. 

A Cselekvés Alapítvány orvoscsapata a hétvégén utazott haza Bangladesből, akik elárulták milyen állapotban van a kislány.

„Továbbra is kérjük lelki támogatásukat, hiszen a megoperált kislány jó műtéti eredménye még nem mondható ki, az első egy hónapban még plasztikai- és idegsebészeti szövődmények is lehetségesek"

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

A járvány ellenére a koponyacsontpótló műtét halaszthatatlanná vált. A kis Rabejának azonnali műtétre volt szüksége a siker, hiszen a sikeres rehabilitációnak köszönhetően igazán mozgékony lett, ami balesetveszélyes helyzeteket idézhetne elő úgy, hogy a koponyát nem fedte mindenhol csont - írja a Bors.

Az orvoscsapat pedig már vissza is tért Magyarországra, akik hazafelé tartva a dubaji repülőtérről jelentkeztek be. Mindannyian jól vannak, rengetegen szűrésen estek át és hálásak az otthoniaknak és a bangladesi barátoknak, hogy több ezer kilométerről is támogatják őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.