Megmutatjuk, miként őrizheted meg a nyári barnaságot a téli hónapokban is

Forrás: Shutterstock -
napbarnított bőr természetes anyagok nyári szín megőrzés télen barnaság bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyári meleg elmúlásával a legtöbben a ragyogó barna színnek is búcsút intenek és az őszi, téli időszakban hosszú ruhákkal, meleg garbókkal takarják kifakult bőrüket. Ezután alig várják, hogy újra meleg legyen az időjárás és a nap sugarai nemcsak a testüket, hanem a lelküket is feltöltse ismét energiával, valamint a sápadt, fehér színüket újra szexisen barnává varázsolja. Jó hírünk van: Nem kell hónapokat várni a napbarnított bőr megszerzéséig, a hideg időszakban is van néhány lehetőség arra, hogy megőrizzük bőrünk aranybarna színét.

A nyári, napbarnított bőr nemcsak sugárzóbb megjelenést, magabiztosságot ad a viselőjének, hanem a lelkünkre is jó hatással van. Ha bőrünk kap egy kis színt sokkal egészségesebbnek, ragyogóbbnak, fittebbnek tűnik, mint amikor kissé sápadtan, napfénytől mentesen láthatjuk.

Ha megőrizzük a nyáron megszerzett barnaságunkat, azzal a jókedvünket is elraktározzuk a téli, kuckózós hónapokra, így még inkább érdemes konzerválni a nyári bőrszínünket.

A koronavírus jelenleg nem teszi lehetővé, hogy szoláriumba járjunk, de szerencsére ennél van sokkal egészségesebb és természetesebb módja annak, hogy télen se kelljen lemondanunk a napbarnított színről. Ráadásul úgy tudjuk mindezt elérni, hogy közben nem károsítjuk a bőrünket, a szervezetünket mindenféle mesterséges anyaggal, csupán természetes összetevőket, alapanyagokat használunk a hőn áhított szín elérése érdekében.

Ha megőrizzük a nyáron megszerzett barnaságunkat, azzal a jókedvünket is elraktározzuk a téli, kuckózós hónapokra Forrás: Shutterstock

Hidratáljunk külsőleg és belsőleg egyaránt

Nem lehet elégszer elmondani, a hogy a hidratálás rendkívül fontos, bármilyen fura a barna bőr megőrzésében is nagy szerepet játszik, amellett, hogy segít leküzdeni a narancsbőrt, segíti az emésztést, a veseműködést és fokozza az anyagcserét is. Napi 2-4 liter folyadék bevitele erősen ajánlott.

A belső hidratálás mellett bőrünk krémekkel és olajokkal való hidratálására is oda kell figyelnünk, ugyanis a téli időszakban szüksége van a magas zsír- és nedvességtartalmú készítményekre, mivel ezeknek köszönhetően tudjuk a leginkább megőrizni a barnaságunkat. Érdemes intenzív hidratáló hatású testápolókat választani és a használatukkor kellő időt hagyni a beszívódásra is. Fontos, hogy kerüljük a gyümölcssav-tartalmú testápolók használatát, mert azok hámlasztják a bőrt, ami miatt hamar búcsút inthetünk bőrünk meleg árnyalatának.

Radírozzuk rendszeresen a bőrünket

Sokan azt gondolják, hogy a bőr radírozása, nemhogy segíti, sokkal inkább eltünteti a bőr napbarnított színét, pedig ez nem így van. A barna bőrszín élénkítéséhez elengedhetetlen a test rendszeres radírozása. Ugyanis a radírozás során a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el, amelyek fénytelenné, szürkévé teszik a bőrt. A színe ezután is megmarad, hiszen csak a megvastagodott szaruréteget távolítjuk el a bőr felső rétegéről, amelynek segítségével felszínre kerülhet a friss, élénk színű réteg.

Radírozzuk rendszeresen a bőrünket Forrás: Shutterstock

Együk magunkat színesre

A bőrünk színéhez hozzájárulnak azok az ételek, illetve alapanyagok is, amelyeket beviszünk a szervezetünkbe a különböző étkezések során. A legnépszerűbb természetes barnító a sárgarépa, amely még a téli időszakban is képes gyönyörű bőrszínt varázsolni. Ez a különleges képesség a benne található karotinoidoknak köszönhető, amelybe magába foglalja a béta-karotint, a likopint és a luteint is.

Valójában nemcsak a sárgarépa, hanem más zöldségek és gyümölcsök is segítik a bőr barnulását. A sárgadinnye, sárgabarack, szilva, sütőtök, a narancsszínű gyümölcsök, a kelkáposzta, a kaliforniai paprika és az édesburgonya is tartalmaz béta-karotint, így ezek fogyasztása is ajánlott.

A vörös színű növényekben fordul elő a legtöbb likopin, így a paradicsom, a csipkebogyó, a görögdinnye, a vérnarancs és a piros grapefruit is elősegíti a természetes barnulást.

Ezeken kívül a leveles zöldségek a lutein természetes forrásai, ezáltal a spenót, a brokkoli, a petrezselyem, a borsó és a cukkini is hozzájárul a nyári bőrszín megtartásához, így ezeket is mindenképpen építsük be az étrendünkbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.