Ezek a legfinomabb téli krémlevesek

Forrás: Shutterstock -
finom falat gesztenye birsalma brokkoli receptek téli időszak sajt krémleves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A téli, kuckózós időszakban nincs is jobb egy forró krémlevesnél, amivel könnyen átmelegíthetjük magunkat egy fáradt, stresszes nap után. Rendkívül laktatóak, így akár vacsorára is fogyaszthatjuk őket. Gyakorlatilag bármelyik gyümölcsből, zöldségből elkészíthetjük őket, a testünk és a lelkünk, valamint az immunrendszerünk is nagyon hálás lesz érte. Most megmutatjuk, melyek a legjobb és legfinomabb téli krémleves receptek, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni.

A krémlevesek manapság nagyon népszerű ételek, egyre többen varázsolnak különféle alapanyagokból selymes, krémes állagú leveseket az asztalra. Nincs szükség semmi másra, csak egy botmixerre, néhány fűszerre, valamelyik szimpatikus zöldségre vagy gyümölcsre és néhány perc alatt készen is van a mennyei és tápláló finomság.

Íme, a legjobb 4 recept, amit garantáltan elkészítesz majd otthon a családnak vagy magadnak:

Tejszínes brokkolikrémleves

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 fej brokkoli
2 dkg vaj
0,2 dl olaj
1 csipet só, bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 db közepes méretű burgonya
1,5 dl tejszín
1 liter húslevesalaplé

Tejszínes brokkolikrémleves Forrás: Shutterstock

Elkészítés

Felaprítjuk a vöröshagymát, amit vajon és olajon megpirítunk serpenyőben. Ehhez hozzáadjuk a szétszedett brokkolit. Elkeverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Hozzáöntjük az alaplevet, ráteszünk egy fedőt és addig főzzük, amíg a brokkoli puha nem lesz. Mikor puha a brokkoli, hozzáadjuk a szeletekre vágott krumplit. 10 percig hagyjuk főni, majd botmixerrel pürésítjük. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt és még egyszer felforraljuk az egészet.

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók

1 evőkanál vaj
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
30 dkg natúr, főtt gesztenye
1 dl tejszín
1db póréhagyma

kakukkfű
őrölt szerecsendió

Gesztenyekrémleves Forrás: Shutterstock

Elkészítés

A vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a megmosott és felaprított répákat, illetve a hagymát. Kicsit pároljuk őket, majd hozzáadjuk a gesztenyét. Fűszerezzük, megsózzuk és felöntjük 1 liter alaplével. Addig főzzük, amíg a gesztenye puha nem lesz, majd az egészet leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és még egyszer felforraljuk. Füstölt sonkával vagy mandulával tálaljuk.

Birsalmakrémleves

Hozzávalók

2 db birsalma
1 evőkanál vaj
2 dl tejszín
1 fej zeller
1 fej vöröshagyma
egy csipet só
ízlés szerint dió
egy csipet őrölt szerecsendió

Birsalmakrémleves Forrás: Shutterstock

Elkészítés

Olvasszuk fel egy serpenyőben a vajat és adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát. Miután üvegesre pároltuk a hagymát, adjuk hozzá az apróra vágott zellert. Öntsük hozzá annyi vizet, hogy ellepje, sózzuk meg és főzzük puhára. Közben pucoljuk meg a birsalmákat, vágjuk ki a magházukat. Kockázzuk fel és adjuk hozzá a puhára főzött zellerhez és hagymához. Ha a birsalma is megpuhult, fűszerezzük meg szerecsendióval és adjuk hozzá a tejszínt. Turmixoljuk össze, majd darált dióval tálaljuk.

Sajtkrémleves

Hozzávalók

1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
4 dl tej
1 liter alaplé
só, bors
őrölt szerecsendió
30 dkg sajt

Sajtkrémleves Forrás: Shutterstock

Elkészítés

Vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük tejjel. Fűszerezzük, adjunk hozzá egy csipet sót, borsot és egy késhegynyi őrölt szerecsendiót. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt sajtot. Addig főzzük, míg a sajt el nem olvad, majd levesszük a tűzről és állni hagyjuk. Mikor kicsit kihűlt, botmixerrel simára keverjük. Egy másik serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a bacont és azzal tálaljuk az elkészült levest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.