Ezeket kell megfogadnod, ha tiszta és rendezett lakásra vágysz - 5 dolog, amit te sem csinálsz jól

Forrás: Shutterstock -
tisztaság otthon rend
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnéd, ha mindig rend és tisztaság lenne az otthonodban? Hidd el, nem te vagy az egyetlen. 

Sok nő álmodozik arról, hogy milyen jó lenne, ha a koszos edények elmosnák magukat, a porszívó magától körbejárná a lakást, a ruhák pedig kivasalnák önmagukat.

Persze a mai modern technikának köszönhetően robotporszívó és mosogatógép is létezik, mégis, sok családban még így is folyton rendetlenség van, míg máshol, ahol nincsen ennyi gép, sokkal nagyobb a rend. Vajon mi lehet ennek az oka? Íme 5 dolog, amit nem árt átgondolnod, ha te is ragyogóan tiszta és rendezett otthonra vágysz.

Forrás: Shutterstock
  1. Sose indulj el otthonról úgy, hogy rendetlenséget hagysz magad után, mert ha megteszed, akkor elindul a halmozási lavina, ahonnan nehéz visszafordulni.
  2. Minden reggel vesd be az ágyadat, hogy szép és rendezett hálószoba fogadjon, mikor hazatérsz.
  3. Minden tárgynak legyen helye - és ne csak elméletben, használd is. Ha mindent ugyanoda teszel vissza, akkor sosem lesz rendetlenség.
  4. Ne vágj bele egyszerre ezer dologba. Persze a mai rohanó világban természetes, hogy egyszerre több mindent is csinálunk, ám ha egyszerre próbálsz főzni, vasalni és fürdőszobát takarítani, akkor esélyes, hogy a háromból csak kettő fog teljesülni.
  5. Dekorálj! Nagyon egyszerű, de jó tanács, mert ahol szép kiegészítők vesznek körül, ott szívesebben tart rendet az ember. Van értelme rendszeresen elvégezni a házimunkát, mert a végeredmény melengeti a szívünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.