növényi olaj olajok szőlőmagolaj szépségápolás magazin ligetszépeolaj körömvirág bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre népszerűbbek az olyan szépségápolási cikkek, amelyek nem tartalmaznak különféle kemikáliákat és az egészségre sokszor ártalmas adalékanyagokat, így mind többen vásárolnak olyan termékeket, amelyek csak természetes összetevőkből állnak.

Az egészen biztos, hogy ha teljesen natúr módon szeretnénk ápolni a bőrünket, akkor az egyik legjobb választás, ha különféle növényi olajokat használunk. Ebben a cikkben három olyan ápoló olajat mutatunk be, amelyek talán kevésbé ismertek, ugyanakkor remekül beilleszthetőek a bőrápolási rutinunkba.

Anti aging szőlőmagolaj


A szőlőmagolaj verhetetlen, ha a bőrmegújításról vagy a bőrfiatalításról beszélünk. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően különösen jót tesz az érett bőrnek, ugyanis visszaadja a rugalmasságát, kisimítja a finom ráncokat és hatékonyan szembeszáll a korai öregedéssel. Mivel regenerálja a kollagén szöveteket, sőt stimulálja is azokat, ezért a bőr sokkal feszesebbé válik és javul az egész összhatás is.
Az arcápolás mellett remekül alkalmazható a terhességi csíkok megelőzésére, de a hajvégeken alkalmazva megakadályozz a töredezést valamint a „szalmathatás" kialakulását.

A szőlőmagolaj verhetetlen, ha a bőrmegújításról vagy a bőrfiatalításról beszélünk Forrás: Shutterstock

Gyógyító-szépítő ligetszépeolaj


A problémás bőr megmentője ez az aranysárga, sűrű olaj, amely gyógyír lehet a szárazságra, hámlásra és viszketésre egyaránt. Az ekcémával és/vagy pikkelysömörrel küzdők számára épp úgy ajánlott a használata, mint akik csak a fiatalságukat akarják általa megőrizni. Gamma linolénsav tartalmának köszönhetően megakadályozza a bőr vízvesztését, valamint erősíti a barrier funkcióit és megújulását. A szemkörnyékbe masszírozva pedig halványítja a sötét karikákat és csökkenti a finom ráncok mélységét. Pattanások, aknék esetén is jól alkalmazható, de akár még a menstruáció előtti feszültséget is képes csökkenteni.

A problémás bőr megmentője ez az aranysárga, sűrű olaj, amely gyógyír lehet a szárazságra, hámlásra és viszketésre egyaránt Forrás: Shutterstock

Gyulladáscsökkentő-antioxidáns körömvirágolaj


A körömvirág gyógyerejét már az őseink is jól ismerték. A népi gyógyászatban gyulladáscsökkentőként és sebgyógyítóként híresült el, de napégésre és visszerekre is előszeretettel használták. A fent leírtak mellett azonban kiválóan ápolja az érzékeny, száraz bőrtípust, remek antioxidáns és tele van A-, B-, D- valamint E-vitaminnal. Ráadásul serkenti a szövetek regenerálódását, így kiütések esetén, ekcémánál is alkalmazható, sőt akár babáknál a popsi ápolására is épp olyan kiváló, mint 30 év felett anti aging készítményként.

Kiválóan ápolja az érzékeny, száraz bőrtípust, remek antioxidáns és tele van A-, B-, D- valamint E-vitaminnal Forrás: Shutterstock

A szőlőmag-, ligetszépe- és kömömvirágolaj épp úgy alkalmazható közvetlenül a bőrre kenve, mint bázisolajba csepegtetve, de akár házi fördőbomba készítéséhez is felhasználhatjuk bármelyiket, hogy így élvezzük jótékony hatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.