Fiatalodj vérrel – a Drakula terápia

Forrás: Shutterstock -
kozmetika arckezelés szépségápolás drakula terápia magazin szépség kozmetikai kezelés arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vérszívó vámpírt, Drakulát nem hiszem, hogy bárkinek be kellene mutatni, ellenben a Drakula terápiáról nem biztos, hogy mindenki hallott már.

A vérszívó vagy vérivó lények mítosza egyidős az emberiséggel és szinte minden nép kultúrájában fellelhető. Már Egyiptomban is számontartottak vérivó isteneket, de az ókori görögök hiedelemvilágában is megjelentek ilyesfajta démonok, ahogyan a dél-amerikai indiánoknál sem ismeretlen az emberből táplálkozó lények hite.

Korokon és nemzeteken átívelő kép ez az emberiség kollektív tudatában,

de nem is csoda, hiszen a vér maga az élet... sőt a régi mendemondák szerint a fiatalság és a szépség, mi több, a halhatatlanság forrása – gondoljunk csak Báthory Erzsébet legendájára, aki a híresztelések szerint szüzek vérében fürdött vagy a vámpírokra.

De mi is az a Drakula terápia?


A Drakula terápia, más néven PRP (Platelet Rich Plasma)

a bőrfiatalítás egyik legújabb és leghatékonyabb módja, sőt – bármennyire bizarrul is hangzik - a lehető legtermészetesebb is

a vérlemezke dús vérplazmával történő kezelés.

Ezt a típusú kúrát ráadásul gyógyászati céllal is régóta használja az orvostudomány, például a krónikus ízületi problémák enyhítésére, tehát nem csak a kozmetológiai nagyágyúja.

Fiatalodj vérrel – a Drakula terápia Forrás: Shutterstock



Miből is áll egy ilyen kezelés?


Az eljárás lényege, hogy a pácienstől levett 10-20 ml vért egy speciális készülékben kicentrifugázzák és az így kinyert trombocita dús plazmát egy vékony tűvel vagy dermarollerrel visszajuttatják a bőrbe.

A szövetekbe fecskendezett vérlemezkék, azaz a vér legkisebb sejtjei, hatalmas változásokat tudnak előidézni a szövetekben:

  • az arc megfiatalodik
  • a bőr hidratáltsága javul
  • a ráncok kisimulnak
  • a szem alatti karikák csökkennek
  • a bőr kollagénsejtjei regenerálódnak
  • az arc üdébbé, ragyogóbbá válik

Mivel semmilyen idegen anyag nem kerül a szervezetbe, így allergiás reakció sem fordulhat elő a kezelés során, úgyhogy akit nem rémisztenek el a tűs kezelések vagy a vérrel történő fiatalodás, annak ez is egy lehetőség a sok közül.
Akik viszont kifejezetten horrorisztikusnak vagy Drakulásnak vélik a Drakula terápiát, azok számára is marad szerencsére még számos olyan szelídebb kozmetikai kezelés, amelyekkel látványos eredményeket lehet elérni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.