Kelj fel végre a téli álomból: szépségápolási tippek tavaszra

tavasz szépségápolás szépség évszak ápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Koronavírus ide, vagy oda, egy nőnek mindig fontos, hogy jól nézzen ki. A megfelelő szépségápoláshoz hozzátartozik, hogy a különböző évszakokban kicsit felfrissítsük napi rutinunkat az arcápolás terén.

A téli, szélsőséges időjárás nagyon meg tudja viselni a bőrt. A tavasz közeledtével az ember úgy érzi, valósággal újjászületett, hála a napsütésnek. Épp ezért fontos, hogy azon túl, hogy téli ruhatárunkat tavaszira váltjuk, szépségápolási termékeinket is az évszaknak megfelelőre cseréljük. Cikkünk abban nyújt segítséget, hogyan ápold tested a tavasz közeledtével.

Arcápolás

Arcbőrünk különösen ki van téve a szélsőséges időjárásnak. A csípős hideg és a túlfűtött helyiségek közötti mászkálás csökkenti a bőr nedvesség és zsírtartalmát, ezért a jó idő beköszöntével érdemes felébreszteni az arcbőrt.

Válassz olyan arctisztító készítményt, ami egyszerre hidratálja a száraz részeket, és hozza rendbe a zsíros részeket. A télen használt hidratálókrémet is érdemes olyanra váltani, ami nem tartalmaz extra zsírt vagy olajat, és könnyen felszívódik. Emellett bátran beruházhatsz egy olyan, bőrtípusodnak megfelelő krémre, ami megóvja bőrödet a nap káros sugaraitól.

Válassz olyan arctisztító készítményt, ami egyszerre hidratálja a száraz részeket, és hozza rendbe a zsíros részeket Forrás: Shutterstock

Tavasszal az otthoni arcápolás mellett erősen ajánlott ellátogatni egy kozmetikushoz, aki akár archámlasztással, akár más, arcod állapotának megfelelő kezeléssel gyönyörűvé varázsolja arcbőröd. Ne feledd, hogy a tavasz a megújulásról szól, és egy kis kényeztetés mindenkire ráfér!

Otthoni tipp: mézes-joghurtos arcpakolás

Ha igazi regeneráló pakolásra vágysz, hívd segítségül a mézet és a joghurtot. Keverj össze két teáskanál élőflórás joghurtot 2 teáskanál mézzel, kend fel az arcodra, hagyd fent 15 percig, majd langyos vízzel öblítsd le. Hetente egyszer, de akár kétszer is felviheted az arcodra.

Hajápolás


Akárcsak a bőrödnek, a hajadnak sem kedvez a téli hideg. Ennek nyoma legelőször a hajvégeken látszik, amik általában töredezettek és szálkásak. Bár több hatásosnak bizonyuló hajvégápoló van a piacon, azt tanácsoljuk, menj el fodrászhoz, és szabadulj meg a menthetetlen hajrészektől, nehogy a sérülés még feljebb kússzon. A tavaszi megújulás részeként amellett, hogy érdemes megválnod a töredezett hajvégektől, bátran vállalj be egy vagányabb hajszínt. A fodrászod biztosan segíteni fog, hogy megtaláljátok a lehető legtökéletesebbet.

Otthoni tipp: hajvégápoló olaj

Ha a te hajad is töredezett és igénybevett, mindenképp próbáld ki ezt a hajvégápoló olajkeveréket. Keverj össze 10 ml olívaolajat, 5 ml jojobaolajat, 5 ml ricinusolajat, és kend fel a félszáraz hajvégeidre. Rendszeres használattal hamar látható az eredmény, és búcsút inthetsz a töredezett hajnak.

Az otthoni hajvégápoló olaj rendszeres használatával búcsút inthetsz a töredezett hajnak Forrás: Shutterstock

Pedikűr

Nem is gondolnád, milyen közel van a szandik, a saruk, és a papucsok korszaka. Kora tavasszal érdemes ellátogatni egy pedikűröshöz, de otthon is megoldhatod a lábápolást. A legfontosabb, hogy pedikűr előtt áztasd a lábad, számolj le a bőrkeményedéssel, tedd rendbe a körmeid, nyugodtan lakkozd is ki őket, majd hidratáld vastagon lábápoló krémmel. A tuti hatás érdekében bújj meleg zokniba, és a lábaid olyan puhák lesznek, akár a babapopsi.

Otthoni tipp: mézes-hagymás lábápolás

Akárcsak az arcra, vagy a kézre, a lábra is készíthetsz maszkot. A hagymás-mézes keverék visszaadja a sarok szépségét, és megpuhítja az érdes bőrt. Párold puhára a hagymát, pépesítsd, adj hozzá egy kanál mézet, keverd össze, majd kend fel a sarok érdes területeire. Csomagold fóliába a lábad, húzz rá egy meleg zoknit, hagyd hatni 40 percig, töröld le száraz ruhával, majd meleg vízzel mosd le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.