Dr. Rusvai Miklós elárulta, hogy van-e összefüggés a vakcina és a tromboembóliás esetek között

védőoltás AstraZeneca Rusvai Miklós Virológus koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban arról szóltak a hírek, hogy számos európai országban leállították az oltást az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem közösen kifejlesztett vakcinájával, hogy kivizsgálják a vérrögképződéssel összefüggő lehetséges mellékhatásait. Pár nappal ezelőtt kiderült, hogy biztonságosnak és hatékonynak minősítették a vakcinát. Dr. Rusvai Miklós virológus ezzel kapcsolatban fejtette ki a véleményét.

Dr. Rusvai Miklós virológus a Life TV reggeli műsorában, az Ébredj velünkben elárulta, hogy szerinte van-e összefüggés az AstraZeneca vakcina és a tromboembóliás esetek között.

fotó: Talán Csaba

"17 millió embert oltottak idáig AstraZeneca vakcinával, 15 esetben alakult ki érpályán belüli vérrögképződés, ezt ugye trombózisnak hívják (...) és 22 esetben alakult ki, hogy embólia jött létre (...), tehát összesen 37 problémás eset jelentkezett AstraZeneca oltást követő 2-3 hétben. (...) Erre mondja azt az Európai Gyógyszerügynökség:17 millió embert választok véletlenszerűen a lakosságból, több alakul ki vagy legalább ugyanennyi, tehát statisztikailag nincs több trombóembóliás eset (...),

tehát 37 trombóembóliás esetnél több lehet véletlenszerűen kiválasztott 17 millióban, tehát nincs összefüggés a kettő között"

- állítja Rusvai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.