7 természetes étvágycsökkentő, amelytől garantáltan elmúlnak a falási rohamok

Forrás: Shutterstock -
magazin étkezés természetes falási roham étvágycsökkentő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ideális testsúlyt rendszeresen mozgással és egészséges étrenddel lehet hosszútávon fenntartani. Vannak, akik időszakos diétával is próbálkoznak. Bármelyiket is választjuk, érdemes természetes étvágycsökkentőket is beépíteni az étrendünkbe, hogy csökkentsük a falási rohamok előfordulását.

Gyömbér

A gyömbérről köztudott, hogy a megfázásos, vírusos időszakban rendkívül hatékony a megbetegedésekkel szemben, kiváló immunerősítőként szolgál. Emellett az emésztési folyamatokra is jótékonyan hat. A túlevés elkerülése érdekében érdemes étkezések előtt elrágcsálni egy-egy darab gyömbért, ezzel csökkenthetjük az étvágyat, valamint a vérkeringést is fokozhatjuk vele a szervezetben.

A túlevés elkerülése érdekében érdemes étkezések előtt elrágcsálni egy-egy darab gyömbért Forrás: Shutterstock

Almaecet

Az almaecet a fogyókúrázok nagy kedvence, ugyanis nemcsak az étvágyat, hanem a cukor iránti vágyat is mérsékli, így a fogyasztásával nem csak kevesebbet fogunk enni, hanem a cukros, szénhidráttal teli ételeket is kerülni fogjuk. Egy tanulmány szerint ez annak köszönhető, hogy az almaecet hatást gyakorol az agyunk étvágyat szabályozó részeire.

Zöld tea


A zöld tea fogyasztása rendkívül egészséges, segít megszabadulni a szervezetnek a méreganyagoktól, ezáltal a súlyvesztés, a fogyókúra egyik legnagyobb segítője. Ha kúraszerűen fogyasztjuk, csökkenti az éhségért felelős hormon szintjét a szervezetben, így sokkal kevesebb táplálékkal is beérjük az étkezések során.

A zöld tea fogyasztása rendkívül egészséges, segít megszabadulni a szervezetnek a méreganyagoktól Forrás: Shutterstock

Ananász

Az ananász egy közkedvelt gyümölcs, nagyon magas a rosttartalma, ezáltal hamar eltelíti a gyomrot, teltségérzetet okoz, valamint megakadályozza a túlevést. A fogyókúrázók egyik nagy kedvence. A benne található speciális enzim, a bromelin segíti a fehérjék gyors emésztését és kiváló zsírégető is egyben. Ez az enzim a véri inzulinszintjét is befolyásolja, megakadályozza a vércukorszint ingadozását és meggátolja a cukorból képződött zsír lerakódását. Továbbá segíti a bőrfeszesítést, a narancsbőr eltüntetését és a laza kötőszövetek megerősítését is.

Mandula

Ha valaki állandóan éhesnek érzi magát és két étkezés között többször is rájön a falási roham, ráadásul ilyenkor főként édeset kíván, akkor nagy valószínűséggel magnéziumhiányban szenved. Ezt a legkönnyebben úgy tudja orvosolni, ha magnézium tartalmú ételeket, alapanyagokat fogyaszt. A mandulában és a legtöbb csonthéjas gyümölcsben rengeteg magnézium van, így rendszeres fogyasztásuk jelentősen csökkenti a cukros ételek iránti vágyat. Ráadásul a mandula rostban, antioxidánsban és E-vitaminban gazdag, így a fogyasztása már csak emiatt is ajánlott.

A mandulában és a legtöbb csonthéjas gyümölcsben rengeteg magnézium van Forrás: Shutterstock

Fahéj

A fahéj csípősen édeskés íze befolyásolja az éhségérzetet, csökkenti az étvágyat és a cukros ételek iránti vágyat. Fokozza a vérkeringést, amely elősegíti a kötőszövetek rugalmasságát és a narancsbőr megelőzését. A fahéj a testsúlycsökkentő diéták hatékonyságát is fokozza, mivel az emésztőnedvek termelésének szabályozásával gyorsítja az anyagcserét.

Cayenne bors

Számos kutatás bizonyítja, hogy a csípős, fűszeres ételektől hamar telítődik a gyomor, így sokkal kevesebbet tudunk belőle fogyasztani. A benne található kapszaicin fokozza az anyagcserét, amelyek serkentik a zsírégető folyamatokat a szervezetben.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.