Olyan a bőre, mintha megégett volna: gyógyíthatatlan betegségben szenved egy nagykanizsai kislány - Videó

betegség égés Nagykanizsa gyógyíthatatlan beteg genetikai betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ritka, gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenved az a nagykanizsai kislány, akinek a bőre úgy néz ki, mintha összeégett volna.

El sem tudjuk képzelni, hogy mennyire nehéz Béres Julcsika élete. Ő az a nagykanizsai kislány, aki egy ritka, sajnos gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenved. A kislányról születése pillanatában ugyan lemondtak az orvosok, azt mondták, hogy nincs esélye az életben maradásra, a szülei azonban mindent megtesznek, hogy a lehető legtovább boldog és szeretetteljes életet élhessen.

A Harlekin szindróma nevű betegség miatt Julcsi bőre olyan, mintha a teljes teste össze lenne égve. Bőre teljesen rugalmatlan, száraz, nem nő haja, nem tudja becsukni a szemét és izzadni is képtelen.

A ma már tíz éves kislány eddigi élete csupán csak a túlélésről szólt, de betegsége csak a születése pillanatában derült ki.

„Julcsi nagyon akart élni, most pedig nagyon szeret. Egy nagyon kedves személyiségű kislány és a környezetében is mindenki nagyon szereti. Az osztálytársai és a pedagógusok is"

– mondta a kislány gyógypedagógusa a Tényeknek.

Julcsi szülei létrehoztak egy alapítványt is, hogy amikor már nem lehetnek mellette, akkor is méltó életet élhessen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.