Ilyen anyuka vagy a csillagjegyed szerint - 1. rész

Forrás: Shutterstock -
csillagjegy szülő anya horoszkóp magazin nevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május első vasárnapja az anyukák és nagymamák ünnepe. Ezen alkalomból pedig összeszedtük, hogy az asztrológia szerint, melyik jegyre milyen szülői vonások jellemzőek leginkább.

Minden anyukában felmerül néha a kérdés: Vajon jó anya vagyok? Aki ezen gondolkodik, az egészen biztosan jó szülő, ugyanakkor az is igaz, hogy ezt is mindenki másképp csinálja. Akadnak, akik a megengedő nevelésben, míg mások a következetességben vagy a szigorban hisznek. Lássuk, hogy a csillagjegyünk hogyan befolyásolja a viselkedésünket szülőként...


Kos

A Kos a szíve legmélyén mindig ifjú marad, így könnyen megtalálja a közös hangot a gyermekeivel. Imád játszani és keresi a kalandokat, ezért szülőként sok esetben inkább társ, mintsem nevelő. Ha a gyermeke nyitott és szereti a kihívásokat, idillikus és harmonikus szülő-gyerek kapcsolat alakul ki köztük, ám ha a kicsi inkább befelé forduló és félénk, akkor némi kihívással is szembe kell nézniük. Ilyenkor a Kos gyakran türelmetlenné válik.

Bika

A Bika szülőként rendkívül türelmes és ez igencsak csodálatraméltó, hiszen akkor is képes a legnagyobb nyugalomra, ha mások már rég az idegnyugtató magnéziumért nyúlnak. Ugyanakkor a Bika ragaszkodik a fegyelemhez, a megszokott rendhez és a tradíciókhoz, így nem kedveli túlzottan - se a maga, se a gyerekei részéről - sem a spontán megnyilvánulásokat, sem az újdonságokat. Csak mindent szépen, rendben, a tervek szerint!

A Bika szülőként rendkívül türelmes, ugyanakkor ragaszkodik a fegyelemhez, a megszokott rendhez és a tradíciókhoz Forrás: Shutterstock

Ikrek

Az Ikrek meglehetősen érdekes szülő. Egyrészt ő maga is kifejezetten szeret játszani, így kiváló partnere lehet a gyermeknek, másrészt viszont hajlamos a gyerekeket kis felnőttként kezelni, s emiatt olyan dolgokat is elvárni tőlük, amelyek nem feltétlenül elvárhatóak. A józan észre, a logikus gondolkodásra való nevelés alap az Ikreknél, ahogyan az állandó sürgés-forgás is – ez azonban egy befelé forduló és visszahúzódó gyermeknél nem túl jó taktika.

Rák

A Rák az egyik legcsaládcentrikusabb jegy, így nem meglepő, hogy szülőként is gondoskodóés féltő. Ő az, akinek nagyon fontos, hogy szeretetteljes légkört és otthont teremtsen a gyermekei számára, ugyanakkor vigyáznia kell, hogy az anyai érzelmek nehogy birtoklási vágyba csapjanak át és ezzel megakadályozzák a gyermek önállósodását. A Rák számára a legnagyobb kihívás, ha csemetéje kifejezetten keresi a kihívásokat és kalandvágyó.

Oroszlán

Az Oroszlán kreatív, játékos és szerető szülő, aki imádja, ha büszke lehet a gyermekeire, sőt kifejezetten el is várja tőlük, hogy büszke lehessen rájuk. Ennek érdekében pedig ő maga is bármit megtesz: igyekszik mindenből a legjobbat adni nekik, megteremti az optimális feltételeket, védelmezi, támogatja és segíti őket. Érdemes azonban figyelnie arra, hogy ne váljon túlzottan maximalistává és ne akarjon olyan dolgokat ráerőltetni a csemetéire, amelyhez azoknak semennyire sem fűlik a foguk.

Az Oroszlán kreatív, játékos és szerető szülő, aki imádja, ha büszke lehet a gyermekeire Forrás: Shutterstock

Szűz

A Szűz előrelátó, következetes és lelkiismeretes szülő, aki kifejezetten szereti irányítgatni a gyermekeit. Általában konzervatív és némiképp merev, így az előre megtervezett menetrendtől való eltéréseket nehezen viseli. Mivel mindent pontosan átgondol – sokszor a gyermekei egész életét -, ezért előfordulhat, hogy konfliktushoz vezet, ha a csemetéknek mások az elképzeléseik. A Szűz szülőnek tehát érdemes tudatosítania magában, hogy bár a tervszerűség jó dolog, de némi térre és az önállóság megtapasztalására minden gyermeknek szüksége van.

A Mérlegről, a Skorpióról, a Nyilasról, Bakról, a Vízöntőről és a Halakrólitt olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.