A világ egyik leggazdagabb üzletembere a napokban bejelentette, hogy elválik feleségétől. Bill Gates és neje nem kötött házassági szerződést, így adott a kérdés, hogyan osztoznak az elképesztően nagy vagyonon.

A Microsoft társalapítója sokak nagy meglepetésére Twitteren bejelentette, hogy feleségével, Melindával 27 év után elválnak. Úgy tudni, a nő nyújtotta be a válókeresetet a házasság helyrehozhatatlan megromlásával indokolva.

A hír hallatán bizonyára mindenkiben felmerül a kérdés, hogyan osztozik majd a hatalmas, mintegy 130 milliárd dolláros vagyonon a világ negyedik leggazdagabb embere és neje, amikor házassági szerződést nem kötöttek.

Bill Gates és felesége nem írtak házassági szerződést.Forrás: MTI/EPA/Julien De Rosa

Lesz min osztozkodniuk, ugyanis több városban vannak luxusingatlanjaik, Bill Gates mintegy 98 ezer hektárnyi föld tulajdonosa, és értékes Porsche gyűjteménye is van. A házaspár hobbija volt a különleges, rendkívül értékes műkincsek gyűjtése, mint például Leonardo da Vinci, Andrew Wyeth vagy Winslow Homer művei. Ezenkívül magánrepülőgépek, jachtok vannak a tulajdonukban, az 50 milliárdot érő alapítványukról nem is beszélve – írta a cnbc.com.

Vajon sikerül megegyezniük a rendkívüli vagyon elosztásában vagy hatalmas harc veszi kezdetét kettőjük között?