Így még nem láthattuk Rusvai Miklóst: a virológus birkanyírás közben adott interjút - Videó

fotó: Talán Csaba -
Rusvai Miklós vidék Virológus Birkanyírás koronavírus tanya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Birkanyírás közben fogadta vendégül tanyáján a Mokka riporterét az ország nyugdíjas virológusa: Rusvai Miklós hétköznapias életébe vezetett be minket az interjúban.

Magyarország egyik legnépszerűbb virológusa az öltönyét kertésznadrágra cserélte, és betekintést engedett a tanyasi világba, és birkanyírás közben adott interjút a Mokka stábjának. Rusvai elmondta, hogy egy birkáról akár tíz kiló gyapjú is lejöhet, de jelenleg még nincs piaca a gyapjúnak, így egyelőre az feldolgozatlan.

A 67 éves vírus szakértő a fővárostól nem messze fogadta a műsor stábját, és elmondta, hogy több tucat angol birkája van birtokán. Náluk minden állatnak neve van, a legidősebb birka például Berci. Rusvai minden munkát maga csinál, ha kell, füvet kaszál, birkát nyír, és körmöli az állatokat.

"A tanyát 1987-ben vettük, mert ide jártunk egy madármegfigyelő táborba. Megtetszett a környék, és akkor vettük a tanyát, majd a '90-es évek elején vettünk hozzá területet, tehát van itt most hét hektár (...)"

-mesélte Rusvai, aki a koronavírus-járványról is beszélt.

"Engem egyáltalán nem viselt meg, szerencsére a rokonságban sem volt olyan, aki súlyosabban megbetegedett volna, enyhe fokban többen is átestek a fertőzésen. Én nekem mivel a tájékoztatás, mint egyetemi oktatónak szívügye, örültem annak, hogy ha kérdeztek, és beszélhettem a vírusról"

-mondta a virológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.